Miss Marit Heshof heeft de eer gekregen om deze vijftigste editie te begeleiden.
Miss Marit Heshof heeft de eer gekregen om deze vijftigste editie te begeleiden. (Foto: Claudia Koole)

50 jaar Kleine Tour Steenbergen zit vol verrassingen (+ video)

STEENBERGEN - Het jaarlijks terugkerende evenement Kleine Tour Steenbergen, waarbij fietsplezier voor de jeugd wordt gecreëerd tijdens de zomervakantie, pakt dit jaar groot uit vanwege de vijftigste editie. De gemeente Steenbergen had een speciaal cadeau dat ieder jaar zal terugkeren.


Bij zo'n speciale editie hoort een eigen lied. Dat wist de organisatie Dutch Music Friends ook en maakte een speciaal tourlied met titel: 'Het is weer Kleine Tour!' Het nummer swingt en showt. Een feestelijke setting begon reeds voor de opening. De gemeente plaatste zaterdag drie banieren op de Markt waarop de geschiedenis van de Kleine Tour Steenbergen is te zien. "Elk jaar tijdens het evenement zullen de banieren opnieuw wapperen."

Kaarsjes

In de Vredeskerk werden 50 kaarsjes opgestoken tijdens een herdenkingsdienst voor de mensen die in de loop der jaren zijn heengegaan. Voorzitter Wim Roovers: "Bij een gouden jubileum kijken we ook graag terug naar de 49 voorgaande jaren. Hierbij wil ik Rinie Free postuum zeer welgemeend bedanken voor het organiseren van de eerste Kleine Tour in 1970 tezamen met onder andere Adri Akkermans en Jan Maas." Een andere kerk in Steenbergen, de grote Gummaruskerk, zal voor een bijzondere verrassing zorgen op de laatste dag van de Kleine Tour.

Kerkklokken

Bram Hommel, werkgroep Behoud Gummarus: "De parochiekerncommissie van de Gummaruskerk wil tijdens de huldigingsrit van de Kleine Tour door Steenbergen op zaterdag 10 augustus van 15.30 tot 15.40 uur de klokken van de Gummaruskerk luiden. Dit is een felicitatie en een dank je wel van de Gummarus voor al die vrijwilligers, rennertjes en sponsors die hun steentje hebben bijgedragen. De gemeente Steenbergen en de samenleving kunnen hier trots op zijn."

Afscheid

Voorzitter van 'de leukste en gezelligste jeugdwielerronde van Nederland', Wim Roovers, zal dit jaar de Kleine Tour als laatste editie meerijden. Hij vindt dat de organisatie een nieuw gezicht nodig heeft na tien jaar. Voortaan zal Coen Embregts als nieuwe voorzitter deze jeugdwielerronde voorgaan als voorzitter.

XammeRamme

De percussieband XammeRamme gaf een speciaal optreden. Hun oefening vlak voor de opening is te zien in deze YouTube weergave: https://www.youtube.com/watch?v=dRnXI9OV8eg

Claudia Koole
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief