Foto: Will Rombouts
FOTO'S

Rinz en Emmelie winnaars jubileumeditie Kleine Tour

STEENBERGEN - De jubileumeditie van de Kleine Tour Steenbergen zit er op.


De vijftigste uitgave eindigde zaterdag met de bloemenhulde door ouders, familie, vrienden en kennissen van de in totaal 216 deelnemers op de Nassaulaan. Daaropvolgend vond de prijsuitreiking plaats op de Markt.

Individueel ging bij de jongens Rinz van der Staal er met de eerste prijs en de beker vandoor. Bij de meisjes ging de overwinning naar Emmelie de Kok. Beide stonden halverwege de Kleine Tour al aan de leiding in het klassement en hielden die positie tot het eind toe vast.

Niet alleen Van der Staal en De Kok werden zaterdagmiddag gehuldigd. Dat gold ook voor de overige 214 deelnemers in de leeftijd van 8 tot 14 jaar. Na de prijsuitreiking werd de vijftigste editie van de Kleine Tour definitief afgesloten met het Tourbal.

De laatste dag van de Kleine Tour kreeg wel te maken met enkele ongemakken. Zo werden bij de start op de Fuksiastraat en de Magnoliastraat punaises op straat gevonden, moest een klein deel van de route gewijzigd worden vanwege een actie door dierenactivisten bij slachthuis Vugts aan de Drielindekesweg, en werd een verkeersregelaar bewust aangereden bij de rotonde aan de Zeelandweg Oost. De dader, een 50-jarige man uit Oud-Vossemeer, werd door de politie aangehouden. 

 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief