De vernieuwde plattegrond van de Kermis 2.0
De vernieuwde plattegrond van de Kermis 2.0

Vier dagen feest in Kruisland: Kermis 2.0

Sport en vereniging

KRUISLAND - Sinds jaar en dag wordt de Kruislandse kermis georganiseerd eind augustus. Dit jaar vindt de vernieuwde kermis plaats op het laatste weekend van september. De kermis is dit jaar vier dagen in plaats van drie. De organisatie is sinds dit jaar in handen van de speciaal opgerichte stichting “Vrienden van Kruisland”.

De stichting heeft de samenwerking opgezocht met diverse kermisexploitanten onder aanvoering van John Dauphin. “We willen voor het dorp Kruisland weer een volwaardige kermis neerzetten, voor jong en oud. We zijn er dan ook in samenwerking met Edwin Maas in geslaagd om een echte kermis weg te zetten, met meer dan 10 attracties”, aldus Dauphin. Op vrijdag 27 september wordt de kermis 2.0 geopend door Wethouder Knop met een spectaculaire openingshandeling. Een half uur later vindt de uitslag van de kleurwedstrijd plaats, welke op de Zonnebergschool werd gehouden. “Voor iedere deelnemer is er een prijsje, natuurlijk voor de prijswinnaars enkele grote” verteld Edwin Maas enthousiast. “Deze kleurwedstrijd wordt op initiatief van de kermisexploitanten gehouden, hier zijn we dankbaar voor”. Op de nieuwe kermisdag, de vrijdag, is ook dit jaar een prikkelarm kermisuurtje welke start om 17.00 uur voor alle hulpbehoevende in de regio. De muziek gaat op een lager pitje en er is een gratis versnapering. Om 19.00 uur start een jeugd fjest voor kinderen tot 15 jaar in de overdekte trusstent voor de Commerce door de plaatselijke DJ Ian. Om 23.00 uur is de sluiting van de 1e kermisdag.

Hollandse avond en Peppa Pig

Zaterdag 28 september start de 2e kermisdag om 13.00 uur. De organisatie heeft Peppa Pig uitgenodigd voor een meet and greet. Om 15.00 uur is ie aanwezig om kennis te maken met de allerkleinste bezoekers en om op de foto te gaan.

Liefhebbers van Nederlandstalige muziek moeten beslist een bezoek brengen aan de Hollandse avond. Optredens van Stef Ekkel, Jaman, Alex, Rinus Ponsen, Pietje Tomassen, Leon Basley en Evert van Huygenvoort zijn te verwachten in de plaatselijke horecagelegenheid De Commerce. Voor slechts 10 euro kan men de avond meemaken. Kaarten zijn nog te verkrijgen aan de bar. De avond start om 19.30 tot 02.00 uur.

Zondags vindt traditioneel de familiedag plaats vanaf 14.00 uur. Een uur eerder starten de kermisattracties op en de sluiting is een uur voor middernacht. DJ Langeweg zal de muziek verzorgen in de overdekte trusstent, zodat de bezoekers bij regen droog staan, of beschermd zijn tegen de zonnestralen.

Blauwe maandag

De laatste kermisdag wordt ook wel blauwe maandag genoemd. Dj, zanger en entertainer Chris Antonissen is aanwezig op het kermisterrein. Het entertainmenta in de overdekte trusstent begint deze dag om 17.00 uur. De attracties gaan om 15.00 uur open. De sluiting van de vernieuwde kermis is om 22.00 uur.

Meer informatie www.facebook.com/kermiskruisland.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief