Marinierskapel der Koninklijke Marine.
Marinierskapel der Koninklijke Marine. Foto: Louis Meulstee

Concert Marinierskapel der Koninklijke Marine

Sport en vereniging

STEENBERGEN - Steenbergen maakt zich klaar voor een spetterend optreden van de Marinierskapel der Koninklijke Marine ter ere van jubilerende Koninklijk erkende muziekvereniging Volharding op zaterdag 12 oktober.

Volharding is enorm trots dat de Marinierskapel der Koninklijke Marine in het kader van haar 175 jarig jubileum in Steenbergen een concert geeft. De kers op de taart in dit jubileum jaar en dat wilt u beslist niet missen. Het concert van de Marinierskapel der Koninklijke Marine is tevens gekoppeld aan het thema ‘Vrijheid'. Dit evenement is een hoogtepunt in een reeks van evenementen in het kader van 75 jaar bevrijding Brabantse Wal (gemeente Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht). De diverse evenementen vinden plaats van september tot en met november en Volharding vindt het een eer om een bijdrage te mogen leveren aan de herdenking en viering van 75 jaar vrijheid van de Brabantse Wal.

Koninklijk erkende muziekvereniging Volharding Steenbergen nodigt je uit om samen het 175 jarig jubileum van de vereniging en 75 jaar vrijheid te vieren met een spetterend concert van de Marinierskapel der Koninklijke Marine.

De Marinierskapel der Koninklijke Marine is het muzikale paradepaardje van de Koninklijke Marine en haar geschiedenis gaat terug tot in de 17e eeuw. Als militair harmonie orkest is de belangrijkste taak om internationaal het Koninklijk Huis en de Nederlandse Krijgsmacht muzikaal te vertegenwoordigen. Een van de leden van dit harmonie orkest is sergeant Magda van der Kooij, solo-fluitiste van de Marinierskapel der Koninklijke Marine. De soliste speelt een prachtige solo voor u van de componist Franz Doppler. Maar misschien heeft u al eerder mogen genieten van het prachtige fluitspel van sergeant Magda van der Kooij. Ze heeft namelijk onder andere meegespeeld in de musical The lion king, Miss Saigon en Beauty and the beast. Sinds 2008 speelt sergeant Magda van der Kooij in de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Maar op 12 oktober kunt u dicht bij huis genieten van een prachtig concert van de Marinierskapel der Koninklijk Marine.

De Marinierskapel der Koninklijke Marine brengt voor u een schitterend programma op 12 oktober. We geven u een tipje van de sluier… Voor de pauze kunt u onder andere genieten van de Hongaarse Rhapsodie no. 2 van Franz Liszt. Wellicht voor u bekende muziek gezien de muziek in diverse films te horen is, zoals in Tom & Jerry en Mickey Mouse. Tevens speelt zij voor u nog meer filmmuziek, namelijk het thema van de 3 Oscars winnende film Rocky. De Marinierskapel der Koninklijke Marine brengt de veelbelovende boks legende weer tot leven. De avond wordt afgesloten met de Bevrijdingsmedley. Dit nummer mag natuurlijk niet ontbreken op deze avond waar tevens stil wordt gestaan bij 75 jaar vrijheid. Naast bovengenoemde nummers heeft de Marinierskapel der Koninklijke Marine nog veel meer mooie muziek voor u in petto. Kortom een onvergetelijke avond met fantastische muziek waar u zeker enorm van zult genieten.

Het concert vindt plaats op zaterdag 12 oktober in het Cromwiel, Krommeweg 1 4651DV Steenbergen. U wordt vanaf 19.00 uur feestelijk ontvangen met een kopje koffie of thee met een heerlijke versnapering. Het concert start om 20.00 uur. Voor de pauze kunt u genieten van licht klassieke muziek, na de pauze van lichte muziek. Kaartjes voor dit unieke concert zijn online (https://www.volhardingsteenbergen.nl/kaarten) en bij Primera De Gilles (Kaaistraat 49 4651BM Steenbergen) te koop.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief