De wethouders Clemens Pina (Gemeente Oosterhout) en Esther Prent (Gemeente Steenbergen) plaatsen hun handtekeningen onder de overeenkomst met Equalit.
De wethouders Clemens Pina (Gemeente Oosterhout) en Esther Prent (Gemeente Steenbergen) plaatsen hun handtekeningen onder de overeenkomst met Equalit. Foto: Gemeente Steenbergen

Gemeente Steenbergen gaat ICT-samenwerkingsverband aan met Equalit

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

STEENBERGEN - Gemeente Steenbergen is toegetreden tot Equalit, het ICT-samenwerkingsverband van gemeenten in Midden- en West-Brabant, de sociale werkvoorziening MidZuid en de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant. Wethouder Esther Prent zette hiertoe woensdag haar handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst.

Dat deed zij samen met Clemens Piena, wethouder van de Gemeente Oosterhout. Met deze ondertekening is de Gemeente Steenbergen de dertiende deelnemer aan het samenwerkingsverband. De samenwerking maakt het voor deelnemende organisaties mogelijk om efficiënter te werken op het gebied van ICT en de kwaliteit van de dienstverlening te vergroten. Dit sluit aan op de beleidslijn van het kabinet dat gemeentelijke samenwerking stimuleert.

Kwaliteit

Equalit faciliteert zijn deelnemers in plaats- en tijdonafhankelijk werken. Hiervoor levert Equalit zowel dienstverlening op het gebied van informatisering als automatisering aan de deelnemende gemeenten. De gezamenlijke ambitie is de kwaliteit verhogen en daardoor de kwetsbaarheid van de deelnemende organisaties verminderen. Met de Gemeente Steenbergen erbij ondersteunt Equalit nu circa 2.800 medewerkers.

Expertise

De Equalit-deelnemers kunnen profiteren van elkaars expertise, onder meer op het gebied van het doorvoeren van landelijk beleid op andere terreinen dan ICT. Ook is het ICT-platform de basis voor andere vormen van samenwerking door en voor gemeenten en ketenpartners.

Equalit

Equalit is het ICT-samenwerkingsverband van en voor de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Gilze en Rijen, Goirle, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Oosterhout, Woensdrecht, Zundert, de sociale werkvoorziening MidZuid, Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant en nu dus ook gemeente Steenbergen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief