Deelnemers Steenbergs Golfkampioenschap 2019.
Deelnemers Steenbergs Golfkampioenschap 2019. Foto: John Deering

Steenbergs Golfkampioenschap 2019

Sport en vereniging

STEENBERGEN - Vrijdag 27 september werd op de Golfbaan Grevelingenhout in Bruinisse voor de achttiende maal het Steenbergs Golfkampioenschap gespeeld. Aan de wedstrijd werd door 19 dames en 53 heren deelgenomen.

Aanvankelijk werd gevreesd voor slecht weer dus iedereen was voorbereid op regen en wind. Om tien uur werd het startsein gegeven, waarna de 24 flights de strijd aangingen. De wedstrijd werd gestart in een (semi-) shotgun, zodat iedereen om kwart over tien in de baan was. Na circa 4½ uur konden de scorekaarten worden gecontroleerd en verwerkt, waarna in de brasserie van de golfbaan, kon worden nagepraat over de wedstrijd. Voor degene die met een welgerichte bunkerslag zijn bal in een Ofyr-barbecue zou weten te slaan, was door de sponsor deze Ofyr beschikbaar gesteld. Helaas wist geen van de deelnemers voldoende nauwkeurigheid te bezitten met zijn of haar bunkerslag.

Het wedstrijdresultaat werd blijkbaar danig beïnvloed door veel wind. Menig afslag haalde minder meters dan verwacht door stevige tegenwind. De regen bleef gelukkig beperkt tot de laatste holes, zodat de meeste regenpakken in de tas konden blijven.

De prijzen werden weer uitgereikt bij brasserie Puur in Steenbergen. Voordat de prijswinnaars werden bekendgemaakt werden prijzen uitgedeeld voor de longest drive (Simone Bom bij de dames en Gerard Dogge bij de heren), en werden de neary ’s op de vier par-3-holes bekend gemaakt. Deze werden binnen geslagen door Wim Spinhoven (2 x), Steven van Broekhoven en Robert Akkermans.

Bij de heren werd gespeeld in twee poules, met 90% handicapverrekening. In poule B, voor spelers met een handicap hoger dan 25, waren Mario Koevoets (eerste met 34 stablefordpunten), Jan Bom (tweede met 33 punten) en Wim de Kievit (derde met 29 punten) de prijswinnaars.

In poule A mag Robbert Akkermans zich de kampioen van 2019 noemen met 37 stablefordpunten. Dit jaar is het de zevende keer dat de naam van Robert op de wisselbeker mag worden gegraveerd. Robert werd gevolgd door Gerard Dogge (tweede met 32 punten) en Jos van Oers (derde met 31 punten) Bij de dames, waarbij in één poule werd gespeeld, veroverde Manon Frankhuizen, met 36 punten, de titel. Tweede en derde werden respectievelijk Jenny Helmons en Elly Mangnus met 33 en 31 punten.

Alle prijswinnaars konden werden beloond met een medaille, bloemen of wijn en een cadeaubon.

Hans Paro bedankte alle sponsoren aangezien zonder hun bijdrage deze dag niet zo georganiseerd had kunnen worden. Na de prijsuitreiking bleven de meeste deelnemers om deel te nemen aan het buffet.

De volledige uitslagenlijst en foto’s van deze dag zijn te zien op de website www.steenbergsegolfkampioenschappen.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief