Afbeelding
Foto: Mark Koenraadt

Liefde voor Gummaruskerk centraal bij kunstwedstrijd

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

STEENBERGEN - Werkgroep Behoud Gummaruskerk hield in september een kunstwedstrijd. Inwoners van de gemeente Steenbergen werd hierbij gevraagd de Gummaruskerk te gebruiken als onderwerp in een kunstobject.

Dat resulteerde in een aantal mooie creatieve uitspattingen, van ruimtelijk object tot schilderij of gedicht, tot foto. Alles werd uit de kast gehaald om te laten zien dat de Gummaruskerk te mooi is om uit het Steenbergs landschap te verdwijnen. Een jury bestaande uit pastoor Hans de Korte, Sandra Houtepen, Peter Vermeulen en wethouder Esther Prent van de Gemeente Steenbergen bewonderde afgelopen zaterdag de inzendingen.

Winnaar

Martijn Valk kwam als winnaar uit de bus en kreeg uit handen van de jury een rondvaart met een fluisterboot door het Steenbergs landschap cadeau. Alle inzendingen zijn nog deze maand in de Lourdeskapel van de Gummaruskerk te bewonderen.

Achtergrond
De werkgroep Behoud Gummaruskerk helpt bij het haalbaarheidsonderzoek dat gaande is voor het behoud van het Gummaruskerkgebouw. Zij organiseren daarnaast ook activiteiten als deze om samen met inwoners de liefde voor het mooie gebouw te delen.




Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief