De leerlingen van de Gummarusschool wonnen niet, maar gingen actief mee in de Schoolstrijd 2019 waar herdenking en bevrijding centraal stond.
De leerlingen van de Gummarusschool wonnen niet, maar gingen actief mee in de Schoolstrijd 2019 waar herdenking en bevrijding centraal stond. (Foto: Claudia Koole)

Schoolstrijd 2019 in teken van vrijheid

STEENBERGEN - De Schoolstrijd 2019, waarbij alle basisscholen het tegen elkaar opnemen tijdens vragenronden, stond dit keer in het teken van vrijheid, herdenking en vrede en werd gepresenteerd door Dasja Abresch. De leerlingen van de Gummarusschool op de foto wonnen niet. De eer ging naar de leerlingen van Merijntje uit Nieuw-Vossemeer die voor de 2e keer wonnen in de Schoolstrijd.


De wisselbokaal Weet Waar je Woont kon dan ook gehouden worden door Merijntje. De 1e keer won Pius X uit Welberg. Na de herfstvakantie krijgen de leerlingen van Merijntje nog een lekkere Weet Waar je Woont taart. 

De vragen die in de vragenronden voorkwamen waren speciaal uitgekozen voor het thema 75 jaar herdenken dat leeft bij gemeente Steenbergen die zelfs een Werkgroep 75 Bevrijding heeft gevormd hiervoor met een gelijknamig programma. In het programmaboekje wordt het volgende bericht: "Weet Waar je Woont is een game die is gemaakt voor jongeren in de gemeente Steenbergen. Zij moeten daarin vragen beantwoorden over geschiedenis, erfgoed en landschap van de gemeente. Jaarlijks vindt een krachtmeting plaats tussen de basisscholen uit de gemeente voor de wisselbokaal Weet Waar je Woont. In het bevrijdingsjaar staat deze scholenwedstrijd in het teken van de Tweede Wereldoorlog."   

Claudia Koole
 

Vacatures

Aministratief medewerker

Ulicoten

Rij-instructeurs cat. B en C/CE

Etten-Leur, Roosendaal en Breda

elektromonteur

Raamsdonksveer

Heftruckchauffeur

Kruiningen

Monteurs

Etten-Leur

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief