Het echtpaar Michielsen uit Steenbergen keek erg uit naar het bezoek van de burgemeester voor hun 60-jarig huwelijk.
Het echtpaar Michielsen uit Steenbergen keek erg uit naar het bezoek van de burgemeester voor hun 60-jarig huwelijk. (Foto: Claudia Koole)

60 jaar huwelijk voor echtpaar Michielsen

STEENBERGEN - Dankzij de wielerronde in Hoogerheide hebben Roza Michielsen-Meesters (84) en Gerard Michielsen (87) elkaar leren kennen. Ze wilden aanvankelijk eerder trouwen maar moesten wachten op een geschikte woning. Uiteindelijk gingen ze wonen in een hele bijzondere woning op een landgoed dat een rode draad is gaan vormen in hun huwelijk.


"Toen ze naar de wielerronde in Hoogerheide gingen, nam een vriendin van mijn moeder een vriend mee. Die vriend nam zelf een vriend mee", vertelt dochter Marianne Michielsen. "Die vriend dacht toen, laat ik een vriend meenemen. Dan heeft haar vriendin ook wat. Het was toen meteen raak." Uit het huwelijk van echtpaar Michielsen werden twee kinderen geboren, een dochter en een zoon. Twee dochters als kleinkinderen volgden.

Landgoed

"Mijn moeder heeft op Landgoed Dassenberg gewerkt", vertelt dochter Marianne verder. "Dat is wel een rode draad gebleven in hun leven. Ze gaan er nog weleens heen en als mijn vader ergens nog kan helpen, doet hij dat. Ze hebben zo'n zeven jaar in een huisje vlakbij de villa gewoond. Vroeger ging dat zo. Dan was er een speciale woning op het landgoed. Mijn moeder deed het huishouden en ontving de gasten voor het landgoed." Het Landgoed Dassenberg bevindt zich tussen Steenbergen en Klutsdorp en is circa 133 hectare groot.

Jubilea

Tijdens eerdere jubilea werden er grote reizen gemaakt. "Met hun 25-jarig huwelijk zijn we naar Kreta geweest. Bij 40 jaar naar Lanzarote. Toen ze 45 jaar waren getrouwd zijn we naar Euro Disney geweest en voor hun 50-jarig huwelijk zijn we als gezin naar Gran Canaria geweest. We mochten altijd als gezinnen mee met onze ouders." Voor dit 60-jarig huwelijksjubileum hebben ze gefeest in De Wallevis Steenbergen.

Burgemeester

Het gezin Michielsen ging daarnaast regelmatig op vakantie. In Ouddorp, provincie Zeeland, hebben ze jarenlang een seizoensplek gehad op een camping voor vakantie en ook met een vouwwagen gingen ze meerdere jaren op pad naar Oostenrijk, Duitsland en Luxemburg. Dochter Marianne: "Maar ook veel weekendjes weg. Zelf hebben ze een aantal busreizen gemaakt. Deze keer bleven we thuis. Ze zijn 84 en 87 jaar. Ze keken heel erg uit naar de komst van de burgemeester."

Carnaval

Vader Gerard Michielsen heeft 40 jaar bij de Suikerfabriek gewerkt. Eerst in Steenbergen en daarna in Breda. Vandaag de dag houdt hij zich bezig met fietsen. Moeder Roza Michielsen vindt het leuk om te sjoelen, te knutselen en te bingoën. Een belangrijk onderdeel in het leven van vader Michielsen was het carnavalsfeest in Halsteren. "Hier is hij zes jaar nar geweest en vijf jaar prins carnaval. Hij heeft heel erg genoten tijdens deze periode. Carnaval blijft speciaal. Ze gaan nog altijd naar de Boerenmaaltijd ieder jaar. Ik rijd ze er dan naartoe. Daar genieten ze enorm van.", laat Marianne weten.

Claudia Koole

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
 

Vacatures

Technicians

Bergen op Zoom

Teamleider verpakking

Steenbergen

Horeca-kanjers

Oud-Vossemeer

Productiemedewerker m/v

Tholen

Medewerker boomkwekerij

Zundert / Wernhout