Foto: Wijnand Nijs

Gemeenteloods in De Heen voor half jaar dicht

DE HEEN - Burgemeester Ruud van den Belt van de gemeente Steenbergen heeft een loods aan de Schansdijk in De Heen voor een periode van zes maanden gesloten.


In de loods werden op woensdag 9 oktober door de politie een groot aantal vaten met chemicaliën aangetroffen, die bestemd waren voor de productie van harddrugs. Bij elkaar stonden in de loods 25 vaten met daarin chemicaliën, als benzylmethylketon (BMK) en APAAN; stoffen waarvan bekend is dat ze worden gebruikt bij de productie van synthetische drugs.

De productie van synthetische drugs brengt risico's van ontploffing en lekkages met zich mee. Bovendien worden niet zelden wapens en explosieven ingezet om dergelijke panden te beveiligen. Daarom heeft de burgemeester besloten om de loods voor een half jaar te sluiten. In de praktijk is dat tot en met 20 mei 2020.

De loods is in eigendom van de gemeente Steenbergen, maar die heeft nooit toestemming gegeven voor deze criminele activiteiten. Op dit moment onderzoekt de gemeente dan ook de mogelijkheden om de verantwoordelijke hiervoor aansprakelijk te stellen. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES