Nieuwbouwwoningen als zoete broodjes in Dinteloord
Nieuwe bewoners aan De Pinas in Dinteloord krijgen alvast een postbus cadeau van het bouwbedrijf.
Nieuwe bewoners aan De Pinas in Dinteloord krijgen alvast een postbus cadeau van het bouwbedrijf. (Foto: Claudia Koole)

Nieuwbouwwoningen als zoete broodjes in Dinteloord

DINTELOORD - Vooralsnog stond een geplande oplevering in het voorjaar van 2019 geagendeerd toen de opdracht begon en was aangekondigd door voormalig wethouder Petra Lepolder (VVD). Dit wordt een jaar later in het voorjaar van 2020. De Pinas in Dinteloord is een gewilde locatie. Volgens de directeur van de bouwonderneming waren alle woningen in zeer korte tijd verkocht.


"Niet lullen, gewoon bouwen, gewoon doen", laat directeur Marcel Hoogendorp van Van Grunsven Ontwikkeling weten. "Wij werken hiermee. Zo'n anderhalf jaar geleden was het een uitdaging om betaalbare woningen te gaan realiseren. Dat komt omdat de stijgende milieu eisen en de stijgende bouwprijzen dit moeilijk maken. Maar we hebben toch betaalbare woningen kunnen bouwen. In no-time waren alle woningen verkocht."

Startwoningen

Aan De Pinas in Dinteloord gaat het om veertien betaalbare woningen die in het voorjaar van 2020 zullen worden opgeleverd. Wethouder Wilma Baartmans: "Wij hebben een beleid met een aanbod om goedkope woningen aan te bieden. Via Van Grunsven Groep kunnen we grondgebonden startwoningen met lage prijzen aanbieden. De vraag naar deze goedkope woningen blijft en we blijven oog houden voor deze doelgroep." Met goedkope woningen wordt bedoeld de prijsklasse van €159.000 VON voor een nieuwe tussenwoning met duurzame voorzieningen en €220.000 VON voor een hoekwoning. De nieuwe rij woningen staat geplaatst tegenover nagenoeg nieuwe moderne twee-onder-een-kap woningen.

Postbus

Een aantal nieuwe bewoners aan De Pinas, die nabij de Oostgroeneweg in Dinteloord ligt, waren aanwezig bij een speciaal moment dat als Le Bateau, het hoogste punt, wordt betiteld. Wethouder Baartmans hees samen met directeur Hoogendorp een Nederlandse vlag naar boven. Twee nieuwe bewoners van een hoekwoning mochten een grote doos uitpakken als toepasselijke actie in een Sinterklaasperiode. In de doos zat een postbus. In de postbus waren meerdere kaartjes gedeponeerd voor andere nieuwe bewoners.

Woningmarkt

De aanloop naar de nieuwe rij woningen begon tijdens een Steenbergse woonbeurs die in 2017 werd gehouden. De toenmalige wethouder Lepolder speelde in op de vraag naar meer kleine en betaalbare woningen binnen de gemeentegrenzen. Die taak werd snel overgenomen door het huidige college en wordt bevestigd door wethouder Baartmans. Het bestemmingsplan werd aangepast om flexibel op de vraag in te gaan. De woningmarkt kan zo breder getrokken worden naar starters die de laatste jaren in een ongunstige positie terecht zijn gekomen vanwege de stijgende woningprijzen in relatie tot de strenge hypotheeknormen. Gemeente Steenbergen heeft zich bekommerd over deze doelgroep en biedt met De Pinas woningen aan die bereikbaar zijn voor starters. Alle woningen zijn als zoete broodjes over de Dinteloordse woningplank gegaan.

Claudia Koole

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief