Zonen Wanda van R: 'Lichaamsdelen Johan van der Heyden verbrand in kampvuur'
Foto: Politie.be

Zonen Wanda van R: 'Lichaamsdelen Johan van der Heyden verbrand in kampvuur'

STEENBERGEN – Het onderzoek naar de verdwijning van de Belgische loodgieter Johan van der Heyden vordert. De zonen van verdachte Wanda van R. hebben belastende verklaringen tegen haar afgelegd. De jongens van 16 en 17 jaar zouden hebben verklaard dat het lichaam van Johan van der Heyden in stukken is  gesneden en uiteindelijk is verbrand in een kampvuur.


Dat meldt de Telegraaf. De 56-jarige loodgieter vertrok zondag 2 juni met zijn bestelwagen en keerde niet meer terug. De Belgische en Nederlandse politie hielden in oktober meerdere personen aan, waaronder prostituee Wanda van R. uit Zoersel. Ook haar vriend Nicky S. en haar twee zonen belandden in de cel.

Gebakken spek

De twee jongens legden een gruwelijke verklaring af. Volgens hen maakten Wanda en Nicky een groot kampvuur en lieten daarin de lichaamsdelen van Van der Heyden één voor één verdwijnen. De getuigenverklaringen overlappen met meldingen van een buurtbewoner uit het woonwagenkamp in Steenbergen. Die meldde meerdere dagen de geur van 'gebakken spek' te hebben geroken.

Het is onduidelijk waarom Wanda van R. de Belg dood wilde hebben. Johan van der Heyden zou een vaste klant van de Zoerselse zijn geweest. Mogelijk dachten zij en haar 30-jarige partner Nicky dat de man erg rijk zou zijn. Op dit moment zitten nog vier verdachten in de cel. Naast Wanda en Nicky gaat om het een 39-jarige vrouw uit Steenbergen en haar 18-jarige dochter. De Steenbergse is een bekende van Nicky S. Het in stukken snijden van het lichaam van Van der Heyden gebeurde mogelijk in haar loods.

Auto

Een man die de auto van Van der Heyden in eigendom had gekregen, is inmiddels vrijgelaten. Tot nu toe verklaarde Wanda onschuldig te zijn aan de moord op de Belg. De politie is dinsdagochtend opnieuw met onderzoek gestart naar de verdwijning. Specialisten doorzoeken een woning in Steenbergen en politiehonden gaan op pad voor een buurtonderzoek. Dinsdagavond staat de zaak centraal in Opsporing Verzocht. De uitzending is om 20.30 uur op NPO1. Op woensdagavond is de herhaling om 12.05 uur.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief