Sinterklaas en pieten op het schoolplein van De Nieuwe Veste voor de Pepernotenkraam.
Sinterklaas en pieten op het schoolplein van De Nieuwe Veste voor de Pepernotenkraam. Foto: Christel Schiphorst

Hoe meer pepernoten, hoe meer vreugd met de bakpieten

Sport en vereniging

STEENBERGEN - Het schoolplein van De Nieuwe Veste stond vol, maar liefst 100 leerlingen en een mooie peutergroep van Mamaloe, allemaal in afwachting van de Sint en zijn gevolg. De komst van de Sint werd aangekondigd door een twee zenuwachtige bakpieten met een pepernotenkraam. De rook sloeg uit de kraam en de pepernoten waren zwartgeblakerd! Geen succes, (nog) geen lekkers voor alle met smart wachtende kinderen. De bakpieten moeten maar eens bijlessen in de Keuken van de Sint om goed suikergoed te bakken.

Nadat de kinderen en ouders ‘Zie ginds komt de Stoomboot’ uit volle borst zongen kwam de Goedheiligman met een gevolg van wel 10 pieten het schoolplein opgelopen. Hij werd begeleid door Muziekpiet met accordeon, Boekenpiet, die het grote boek van Sinterklaas beheert, en verschillende pieten met zakken vol goed gebakken kruidnootjes en suikergoed. Het leed van de aangebrande baksels was snel vergeten en de kinderen mochten in het kielzog van de Sint de school in naar de uitbundig versierde aula met speciale zetel voor Sinterklaas.

Potten en Pannen, Bakpiet!
Daar werd het feest voortgezet. Verschillende groepen hadden hun best gedaan om mooie bakpietmutsen te knutselen. En groepen 3 en 4 hadden geoefend met een mooi nieuw lied ‘Potten en pannen, Bakpiet!’. Vol enthousiasme en glimmende kindersnoetjes is dat vrolijke lied uitgevoerd, zingend en dansend. Alle kinderen kwamen aan bod en zijn vol inspiratie en een vleugje Sinterklaas-magie door de dag heen gedanst.

Studio Pepernoot
Dit jaar heeft De Nieuwe Veste voor het eerst gebruikt gemaakt van de het lesprogramma dat is opgesteld door Stichting Sint Nicolaas Bergen op Zoom. Dagelijks is er gekeken naar Studio Pepernoot en maakten de kinderen gebruik van het lokaal ontwikkelde lesprogramma. De nostalgische optimistische en positieve insteek van Studio Pepernoot sluit helemaal aan bij de belevingswereld van de jonge kinderen in Steenbergen. Dit programma is volgend jaar voor herhaling vatbaar!
Maar eerst mogen de kinderen nog een keer de schoen zetten deze week en erop vertrouwen dat Sint Nicolaas ook dit jaar weer gul trakteert op de avond voor zijn verjaardag, 5 december!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief