Afbeelding

Wegafsluiting Rietveen in Steenbergen per direct opgegeven

Door: Monique Jansen OUD Gemeente Nieuws

STEENBERGEN - De gemeente Steenbergen heeft de afsluiting van de Rietveen per direct opgegeven. Op verzoekers van inwoners was de straat veranderd in een doodlopende weg, maar daar kwamen andere buurtbewoners tegen in opstand. 

De wegafsluiting gebeurde naar aanleiding van een bewonersinitiatief. Het gemeentebestuur kon zich daar wel in vinden en sloot de Rietveen voor zes maanden af. Dat gebeurde via een proef. Andere omwonenden klaagden vervolgens over verkeersonveilige situaties. Zij ondervonden ook parkeerhinder op het Kwartier, moeilijkheden met de bereikbaarheid voor de ambulances en politieauto's, parkeeroverlast en verkeerd geplaatste afvalcontainers. Ook zou de veiligheid van spelende kinderen in het geding komen. 

Medewerkers van de gemeente hebben de meningen van omwonenden gepeild. Een enorme meerderheid gaf aan af te willen van de status 'doodlopende weg'. De gemeente doet binnenkort verder onderzoek naar de inrichting van de gehele wijk Noord-Oost in Steenbergen. Hierbij wordt ook gekeken naar de Rietveen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief