Afbeelding
Foto: Lions Nederland

Kerstactie Lions Club Steenbergen voor de voedselbank

Door: Peter Houtepen Algemeen

STEENBERGEN - De Lions Club Steenbergen en omstreken gaat net als in voorgaande jaren Douwe Egberts waardepunten inzamelen. Deze punten worden bij Douwe Egberts verzilverd voor pakken koffie, die vervolgens worden gedoneerd aan de voedselbank. De landelijke Lions kerstactie leverde vorig jaar in onze regio 3.300 pakken koffie op voor voedselbank Goed Ontmoet.

Meer dan 5.000 vrijwilligers, verdeeld over ruim 90 Lions Clubs, doen mee met deze kerstactie die tot begin januari duurt. Voor iedere 600 punten levert Douwe Egberts één pak koffie aan de voedselbank. Er zijn meer dan 600 inzamelpunten door het gehele land. In de gemeente Steenbergen staan de dozen wederom bij Albert Heijn in Dinteloord en Steenbergen, bij Coop Schrauwen in Kruisland en bij de Spar in Nieuw-Vossemeer. De dozen zijn deze week geplaatst en worden in de eerste week van 2020 weer opgehaald, waarna leden van de Lions Club de punten gaan tellen.

Oogoperaties

Naast deze actie zamelt Lions Club Steenbergen ook oud en vreemd geld in voor oogoperaties in de Derde Wereld. De Wilde Ganzen verhogen het ingezamelde bedrag met 50 procent. Vorig jaar haalden de Lions met deze actie ruim 130.000 euro op, goed voor ruim 6.000 staaroperaties in de Derde Wereld. De inzamelzuil voor het oud en vreemd geld staat doorlopend bij de Hubo in Dinteloord en staat 15 december ook in de Gummaruskerk, waar de Lions die dag een Kunst- en Kerstmarkt organiseren. Daar kunnen dan ook Douwe Egberts waardepunten ingeleverd worden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief