Afbeelding
Foto: Gemeente Steenbergen

Burgemeester Ruud van den Belt benoemd tot lid Economic Board West-Brabant

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

STEENBERGEN - Ruud van den Belt, de burgemeester van de gemeente Steenbergen, is onlangs benoemd tot lid van de Economic Board West-Brabant (EBWB). Dit uit overheid, onderwijs en bedrijfsleven samengestelde orgaan bepaalt de economische koers en ambitie van de regio West-Brabant.

De Board geeft de kaders voor de uitvoering van het economisch beleid en functioneert als informele opdrachtgever van de regionale ontwikkelingmaatschappij REWIN West-Brabant (een samenwerking van overheid, onderwijs en bedrijfsleven). De economische ambities staan aangegeven in de Economische Agenda West-Brabant. Deze agenda geeft de weg aan naar een veerkrachtige West-Brabantse economie.

Regionale DNA

De EBWB is actief voor de regio West-Brabant maar kijkt ook over de grenzen van de regio. Startpunt is het regionale DNA, met als basis agrofood, industrie en logistiek. Ook heeft West-Brabant een uitstekende strategische ligging. Maar dat is niet genoeg voor een blijvend veerkrachtige regio. West-Brabant moet kansen pakken. Oplossingen gaan over grenzen van sectoren en geografische grenzen heen. Met oog voor wereldse problemen en invloeden van buitenaf. En met goede relaties met andere regio's.

Verbinding

Burgemeester Ruud van den Belt maakt zoals gezegd sinds kort deel uit van de EBWB: "West-Brabant heeft enorme potentie en mogelijkheden om zich verder te blijven ontwikkelen. Ik zie het als mijn taak binnen de Economic Board om met name op het werkvlak van de Board de verbinding tussen en met de gemeenten te bevorderen".



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief