Opgelet: kletsnatte kerstavond! Eerste Kerstdag wel overwegend droog

Opgelet: kletsnatte kerstavond! Eerste Kerstdag wel overwegend droog

STEENBERGEN - Het komt waarschijnlijk niet als een verrassing, maar van een witte Kerst is dit jaar geen sprake. Het is zelfs iets zachter dan normaal op Eerste Kerstdag met 8/9 graden. Op Tweede Kerstdag wordt het ongeveer zeven graden.


"Qua weerbeeld ziet Eerste Kerstdag er beduidend beter uit dan de dag erna. Vooral woensdagmiddag is het droog met zonnige perioden. Op Tweede Kerstdag krijgen we de zon niet of nauwelijks te zien en volgt in de loop van de dag vanuit het zuidwesten regen", aldus Jaco van Wezel, meteoroloog bij Weeronline. "Dinsdag wordt een kletsnatte dag. De avondspits komt op de dag voor Kerst vaak vroeg op gang en het verkeer zal dinsdagmiddag hinder ondervinden van stevige regenbuien. De temperatuur ligt dan rond 9 graden. Ook tijdens kerstavond blijft het buiig."

Eerste Kerstdag

Woensdag start met wolkenvelden en enkele buien. In de middag wordt het vanuit het noordwesten overwegend droog met ruimte voor de zon. Zeker in de kustprovincies is het vaak zonnig. Rond 16.30 uur gaat de zon onder. Het wordt 8 graden in het noorden en oosten en 9 graden in het zuiden en westen van het land. De wind waait uit het westen tot noordwesten en is matig, aan zee soms vrij krachtig (5 Bft.).

Tweede Kerstdag

Op Tweede Kerstdag is het een groot deel van de dag droog. In het noorden en oosten van het land kan in de ochtend nog even de zon te zien zijn, maar verder verloopt de dag geheel bewolkt. 's Avonds neemt vanuit het zuidwesten de kans op regen toe. Met maximaal 6 graden in Groningen tot 8 graden in het zuiden is het iets kouder dan de dagen ervoor. Wel is het nog altijd 1-3 graden warmer dan normaal. Maxima van 4-6 graden zijn gebruikelijk eind december.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief