Annelies van Loenhout met wethouder Esther Prent voor de molen voor de ontwikkeling van Stellebos en Sunclass.
Annelies van Loenhout met wethouder Esther Prent voor de molen voor de ontwikkeling van Stellebos en Sunclass. Foto: Claudia Koole

Toekomstvisie Nieuw-Vossemeer opknapper voor gebied

Door: Claudia Koole Algemeen

NIEUW-VOSSEMEER - De toekomstvisie van Dorpsraad Nieuw-Vossemeer houdt meer in dan Sunclass formeel herbestemmen als huisvesting voor EU migranten. Het gaat hierbij om het gebied rondom het recreatiepark dat voor toeristen aantrekkelijk moet blijven en verbeterd wordt. De toekomstvisie is ingediend bij de wethouders Esther Prent en Wilma Baartmans. Meerdere initiatieven gaan ze bekijken van een wandelbrug tot aan bouwen aan het water.

De plannen voor het Stellebos staan nog in de kinderschoenen, maar worden nu al serieus genomen. Reden: de initiatieven geven een impuls om toerisme aan te trekken, het gebied te verfraaien en Nieuw-Vossemeer voor (nieuwe) bewoners aantrekkelijker te maken. "Het recreatiepark Sunclass is al jaren een issue", laat Annelies van Loenhout weten van Dorpsraad Nieuw-Vossemeer. "Het dorp wil recreanten zien, maar dat is niet haalbaar. Er zijn nu veel migranten gehuisvest. Het zal een migrantenpark blijven, maar we willen het gebied eromheen aantrekkelijker en mooier maken. Een gebied waar het goed leven en wonen is met een toegevoegde waarde voor het dorp."

Pontje

Het Stellebos als recreatiebos is nog niet zo bekend. Hier gaat verandering in komen. In de toekomst moet men er meer kunnen wandelen, mountainbiken, klauteren en klimmen. Gepronkt wordt met een uitkijkpunt aan het water. "Hiervoor moeten we het zicht weer gaan terughalen", vertelt Van Loenhout. "Waar vroeger het pontje overstak naar Oud-Vossemeer, daar is het helemaal dichtgegroeid. Er is geen zicht meer op het water. Dat zien we graag veranderen zodat je een mooie looproute naar het water krijgt met een uitzicht over het water en op de natuur."

Tunneltje

Wethouder Prent is blij met de ontwikkelingen. "Het is positief als mensen zich inzetten voor verbetering van een gebied. Het sluit aan op de Toeristische Mainpoort Steenbergen." Het is de bedoeling dat het gebied rondom Sunclass een belevingsplek wordt met recreatieve elementen. Tot die elementen behoort ook het opknappen van het tunneltje aan de Veerweg. "De looproute is nu ontaantrekkelijk", laat de dorpsraad weten. "Het tunneltje is oud, saai en vaak vies." Een nieuwe inrichting moet een frisse look geven als een boulevard richting Sunclass en naar het nieuwe uitkijkpunt aan het water.

Natuur

Als het aan de dorpsraad ligt, krijgt de molen een centrale plaats. In het verleden is gebleken dat een nabij gelegen natuurzwembad een fiasco werd door blauwalg. "Nee, dat komt niet terug", vertelt Annelies van Loenhout. "We willen dit gebied gaan benutten voor vernieuwing met uitzicht op het kanaal en de scheepvaart." De natuur zal meer worden betrokken bij de nieuwe inrichting gelet op groen, water en een zandstrand om inwoners en toeristen te kunnen laten ontspannen waarbij het Stellebos en Sunclass een nieuwe trekpleister wordt. De volgende stap is het concreet maken van de plannen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief