Afbeelding
Foto: Eugène de Kok

'De kaarten liggen heel goed voor de GP Adrie van der Poel'

Door: Eugene de Kok Sport

HOOGERHEIDE - Grote veranderingen moeten bezoekers van de GP Adrie van der Poel zondag 26 januari niet verwachten.

Het parcours is op een paar kleine wijzigingen hetzelfde als vorig jaar en het programma ziet er eveneens hetzelfde uit met achtereenvolgens de wedstrijden voor junioren (10.00 uur), heren U23 (11.20 uur), elite dames (13.30 uur) en de elite heren om 15.00 uur.

De VIP-tent is door de grote vraag van sponsoren wel groter dan vorig jaar. Er is ongeveer 500 vierkante meter extra toegevoegd. “We hopen op mooie, spannende wedstrijden”, zei voorzitter Jan Prop van het organisatiecomité tijdens een pers- en sponsorbijeenkomst in Non Plus Ultra. Meerdere gasten werden geïnterviewd door sportjournalist Carl Huybrechts.  

Geluk

Met een beetje geluk zijn bijna alle categorieën van de wereldbeker nog onbeslist, voordat de cross Hoogerheide van start gaat. “Dan blijft het spannend tot het laatste moment.”

Flanders Classics

De GP Adrie van der Poel is de finale van de wereldbeker. De organisatie van het crosscircuit is onlangs overgenomen door Flanders Classics, een organisatie die meerdere klassiekers organiseert en de wereldbeker veldrijden wil hervormen.

CEO Thomas Van den Spiegel zei dat Hoogerheide grote kansen maakt om deel uit te maken van de wereldbeker nieuwe stijl. “Het is de UCI die zich hierover uitspreekt, maar het is duidelijk dat de kaarten heel goed liggen voor Hoogerheide. Dat is ook niet raar, aangezien de wedstrijd al meerdere keren is uitgeroepen tot de beste van het circuit.”

Zwitserland

Duidelijkheid over de nieuwe wereldbeker is er na het wereldkampioenschap in het Zwitserse Dübendorf. “Maar het is duidelijk dat we met deze mensen verder willen in de toekomst.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief