Wandelen door de Dintelse Gorzen.
Wandelen door de Dintelse Gorzen. Foto: Ferry Siemensma

Wandeling met snert door de Dintelse Gorzen

Sport en vereniging

DINTELOORD - Natuurmonumenten houdt op zondag 2 februari een wandeling met snert door de Dintelse Gorzen. Tijdens een uitdagende wandeling door ruige vegetatie en schorrengebied maak je kennis met het veelzijdige landschap van de Dintelse Gorzen. Aansluitend staat er een kop warme snert klaar bij café en restaurant Beneden Sas. Aanmelden is verplicht!

De Dintelse Gorzen is dankzij de mix van zout en zoet water een uniek stuk natuur. Tijdens een wandeling waan je je alleen op de wereld in dit uitgestrekte landschap. In de wintermaanden als de bomen hun blad hebben verloren en veel planten zijn afgestorven, wordt het gevoel van rust en ruimte alleen nog maar versterkt.”

Krammer-Volkerak
Een gids van Natuurmonumenten neemt je mee langs kreken en schorren. Vergeet je laarzen niet! Onderweg maak je kans om een Schotse hooglander tegen te komen op veilige afstand. Geniet van het uitzicht op het Krammer-Volkerak. Na al deze indrukken wordt de wandeling afgesloten met een kop snert in het gezellige caférestaurant Beneden Sas.

Aanmelden
Vooraf aanmelden voor deze excursie is verplicht en kan via de website van Natuurmonumenten, www.natuurmonumenten.nl/agenda
Je wordt om uiterlijk 10.00 uur verwacht bij de parkeerplaats bij De Dintelse Gorzen aan de Vlietdijk 2-4 in Dinteloord. Parkeer je aan de kant van De Heen, Beneden Sasweg, reserveer dan 10 minuten extra voor de sluis. De activiteit duurt tot ongeveer 13:30 uur, inclusief het nuttigen van de snert. Vergeet niet een paar laarzen aan te trekken. Het gebied kan goed nat zijn.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief