Afbeelding
Foto Politie

Kettingzaag opgevist uit water in Steenbergen in onderzoek naar gruwelijke dood Johan van der Heyden

Door: Peter Houtepen Politie

STEENBERGEN - In het watertje aan de Westlandse Steenweg in Steenbergen is woensdagochtend door duikers een kettingzaag aangetroffen. 

Mogelijk heeft deze kettingzaag een rol gespeeld bij de gruwelijke dood van de Belgische loodgieter Johan van der Heyden. Er wordt onderzoek gedaan of de zaag daadwerkelijk gelinkt kan worden aan het misdrijf waardoor de Belg om het leven is gekomen.

Tekst loopt door onder de foto

Op 23 januari van dit jaar werd in het Schelde-Rijnkanaal door duikers een speciekuip met beton opgevist met hierin de stoffelijke resten van Van der Heyden. Van de loodgieter uit het Belgische Lint was sinds zondagavond 2 juni 2019 niets meer vernomen. De politie ging er al langere tijd van uit dat hij niet meer in leven was. 

De 56-jarige loodgieter vertrok op zondag 2 juni vanuit België met zijn bestelwagen en keerde niet meer terug. De Belgische en Nederlandse politie hielden in oktober meerdere personen aan, waaronder een uit Zoersel. Ook haar vriend en haar twee zonen belandden in de cel.

De twee zonen legden eerder bij de politie een gruwelijke verklaring af. Volgens hen maakten de vrouw en haar vriend een groot kampvuur om daarin de lichaamsdelen van Van der Heyden één voor één te laten verdwijnen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief