Lex v Lieshout Fotografie

Honderden nieuwe coronapatiënten in Brabant, teller Steenbergen op 9

STEENBERGEN - Het aantal coronapatiënten in Noord-Brabant is opgelopen tot 1739 mensen. Gisteren waren dat er nog 1558. In Steenbergen zijn nu totaal 9 personen positief getest.


Sinds gisteren zijn 811 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 5560. Uit tests blijkt dat totaal 9 mensen in Steenbergen corona hebben.

Het aantal sterfgevallen is fors toegenomen. Sinds gisteren zijn er 63 patiënten overleden aan het virus. Daarmee komt het totaal nu uit op 276 sterfgevallen.

Noord-Brabant

De meeste besmettingen zijn nog steeds te vinden in Noord-Brabant, namelijk 1739 gevallen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (758) en Noord-Holland (740).

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES