Gemeente Steenbergen: 'Buitenspelen top, maar let goed op!'
Foto:

Gemeente Steenbergen: 'Buitenspelen top, maar let goed op!'

STEENBERGEN - De gemeente Steenbergen roept alle ouders en kinderen op om zich tijdens het buitenspelen aan de richtlijnen van het RIVM te houden. "Buitenspelen top, maar let goed op."


Nu alle scholen dicht zijn, gaan veel kinderen buitenspelen. Dat mag nog steeds, maar de gemeente vraagt ouders en kinderen wel om zich aan de richtlijnen van het RIVM te houden ."We krijgen veel vragen binnen van verontruste ouders of hun kinderen mogen buiten spelen", laat de gemeente weten. "Dat mag, maar we hanteren hierbij de richtlijnen van het RIVM." Dat betekent voor de jongere kinderen tot 12 jaar dat buitenspelen mag, maar er rekening met een aantal zaken gehouden moet worden. 

Zo moet iedereen altijd 1,5 meter afstand van elkaar houden. Dat kan voor kinderen soms lastig zijn. "We vragen ouders om toezicht te houden dat dit ook echt gebeurt." Daarnaast is het van belang dat de kinderen hun handen goed wassen na het buitenspelen. Kinderen die ziek of verkouden zijn mogen niet naar buiten. "Zij moeten binnenblijven tot ze beter zijn."

Ook adviseert de gemeente om kinderen in kleine groepjes, van maximaal vier kinderen, buiten te laten spelen. "De jongerenwerkers en BOA's die in de wijk rondlopen letten hier ook op. Zij zullen kinderen die zich niet aan deze regels houden aanspreken. Ook vragen we ouders hier goed op te letten, en als toezicht niet mogelijk is, hierover afspraken te maken met hun kinderen."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief