Foto: Google Maps

Burgemeester laat parkeerplaats bij sportpark Dinteloord afsluiten na samenscholing jongeren

DINTELOORD - Op last van burgemeester Ruud van den Belt is zaterdagavond de parkeerplaats bij het sportpark in Dinteloord afgesloten om verdere samenscholingen en op die manier de verspreiding van het coronavirus  te voorkomen.


"Indien nodig stellen we ook op andere plaatsen in onze gemeente een toegangsverbod in", zegt burgemeester Ruud van den Belt. "Bijna iedereen doet zijn best om deze crisis te bestrijden. Voor de kleine groep die dit niet doet geldt: tot hier en niet verder."

Probleem

"Wie de afgesproken regels van de overheid aan zijn laars lapt, heeft een serieus probleem", vervolgt de burgemeester. "Dit gedrag kunnen we onmogelijk tolereren. Gelukkig gedraagt het overgrote deel van onze inwoners zich voorbeeldig en hebben ook vrijwel alle winkeliers de benodigde veiligheidsmaatregelen getroffen. Helaas zijn er nog altijd mensen die het gevaar onderschatten of gewoon niet willen inzien." Dat bleek met name zaterdag op de parkeerplaats bij het sportpark in Dinteloord.

Noodverordening

Dankzij de nieuwe noodverordening kan de gemeente hier tegen optreden. "En dat zal ik waar nodig dan ook niet nalaten. Zo nodig leggen we forse boetes op. Vooral jongeren moeten zich echt realiseren dat het nu geen tijd is om te feesten of samen rond te hangen."

Bewust

Aan alle ouders herhaalt Van den Belt het dringende verzoek om ook hun pubers en jong volwassen kinderen hiervan bewust te maken. "Die 1,5 meter afstand is cruciaal om de verdere verspreiding van dit dodelijke virus een halt toe te roepen, bij alles wat je doet. Laten we elkaar ook blijven aanspreken op deze gezamenlijke verantwoordelijkheid, waaraan niemand zich kan en mag onttrekken. Alleen samen kunnen we corona onder controle krijgen."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES 

Vacatures

Meerdere vacatures

Bergen op Zoom

APK monteur bedrijfsvoertuigen

Rucphen

Triagist op de Huisartsenposten

Breda, Etten-Leur, Roosendaal en/of Bergen op Zoom

Automonteur / APK

Sint Maartensdijk

Assistent machine operator

Baarle-Nassau