Initiatiefnemer Kimberly en locatie waar de AED komt te hangen.
Initiatiefnemer Kimberly en locatie waar de AED komt te hangen. Foto: Visser, bewoner Azaleastraat 19

Buurt AED in Steenbergen-Zuid daar red je levens mee

Sport en vereniging

STEENBERGEN - Op 17 maart zijn wij (bewoners Azaleastraat 19) gestart met het inzamelen van donaties voor een buurt AED. De buurt AED komt te hangen in de Azaleastraat in Steenbergen-Zuid.

Het is erg belangrijk om bij een hartstilstand zo snel mogelijk te handelen en hierbij een AED te gebruiken. In mijn werk op de intensive care merk ik dat het vaak erg lang duurt voordat een AED in gebruik is genomen.

In en rondom het huis krijgen de meeste mensen een hartstilstand. Binnen 6 minuten reanimeren en de AED gebruiken vergroot de overlevingskans. Hoe sneller de AED wordt ingezet, hoe groter de kans is op een betere uitkomst.

Vaak lukt het een ambulance niet om binnen deze 6 minuten aanwezig te zijn.

Niet alleen buurtbewoners

Ook zijn wij woonachtig tegenover een school, kinderopvang, kerk en speel- en sportgelegenheid.

Niet alleen voor de bewoners in de buurt, maar ook voor mensen die hierna toe komen zou de AED op deze plek niet overbodig zijn.

Actie gestart

De actie is gestart via BuurAED.nl en het is de bedoeling dat we binnen 30 dagen een bedrag van € 2667-, ophalen. Een deel hiervan wordt gesponsord door Philips. Ondertussen heeft ook de Gemeente Steenbergen toegezegd een bijdrage te leveren. Wij zitten nu op 83% van het benodigde bedrag.

Dit betekend dat we nog € 430-, moeten ophalen en hier hebben we nog 18 dagen voor.

Positieve reacties

Wij willen graag iedereen bedanken die tot nu toe een donatie heeft gedaan!

Ook zijn wij blij met alle positieve reacties en succes wensen die we hebben gekregen!

Nog steeds zijn alle donaties van harte welkom. Er moet nog 17% gefinancierd worden. De laatste lootjes wegen het zwaarst. Wie helpt ons?

Informatie

Via de website van buurtaed.nl kan gezocht worden naar de actie door de cijfers van de postcode in te voeren (4651), dan kan er geklikt worden op buurtaed voor Azaleastraat.

Ook kan donatie gedaan worden via de volgende link: https://www.buurtaed.nl/project/buurtaed-voor-azaleastraat-4651-steenbergen/donateurs



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief