Afbeelding
Foto: Jeroen van Eijndhoven/Beeld Werkt

RIVM: Nog eens 166 mensen overleden aan coronavirus

Door: Peter Houtepen Algemeen

STEENBERGEN - Het aantal mensen dat in Nederland is overleden aan het coronavirus is opgelopen naar 1.339. Dat zijn er 166 meer dan woensdag, Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in haar update van donderdagmiddag.

Verder zijn in de afgelopen 24 uur, aldus het RIVM, weer 1.083 mensen positief getest op het virus. Dat brengt het totaal aantal bevestigde besmettingen op 14.697. Het werkelijke aantal is hoger, omdat niet iedereen met symptomen getest wordt. 

Zeven

Het totaal aantal gemelde patiënten dat opgenomen is (geweest) in het ziekenhuis bedraagt nu 5.784. Dat zijn er 625 meer dan een dag eerder. Het aantal mensen dat vanuit de gemeente Steenbergen in het ziekenhuis is opgenomen (geweest), staat volgens de berekeningen van het RIVM nog steeds op zeven.

De trends in de opnames per provincie zijn onveranderd ten opzichte van gisteren. Noord-Brabant lijkt over de piek van het aantal nieuwe ziekenhuisopnames heen te zijn. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg is dit nog niet zichtbaar. In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Zeeland is het aantal ziekenhuisopnames stabiel laag.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief