Afbeelding

RIVM: Nog eens 148 mensen overleden aan coronavirus

Door: Peter Houtepen Algemeen

STEENBERGEN - Het aantal mensen dat in Nederland is overleden aan het coronavirus is opgelopen naar 1.487. Dat zijn er 148 meer dan donderdag. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in haar update van vrijdagmiddag.

Verder zijn in de afgelopen 24 uur, aldus het RIVM, weer 1.026 mensen positief getest op het virus. Dat brengt het totaal aantal bevestigde besmettingen op 15.723. Het werkelijke aantal is hoger, omdat niet iedereen met symptomen getest wordt. 

Acht

Het totaal aantal gemelde patiënten dat opgenomen is (geweest) in het ziekenhuis bedraagt nu 6.286. Dat zijn er 502 meer dan een dag eerder. Het aantal mensen dat vanuit de gemeente Steenbergen in het ziekenhuis is opgenomen (geweest), is volgens de recente berekeningen van het RIVM gestegen van zeven naar acht.

Effecten

De eerste effecten van de maatregelen lijken volgens het RIVM zichtbaar. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. "Om de verspreiding van het virus blijvend te vertragen is een lange adem nodig. Het is dan ook heel belangrijk dat iedereen de maatregelen de komende periode blijft opvolgen." 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief