Afbeelding

Volkspartij stelt vragen over aanleg hondenspeelveld in Welberg

Door: Peter Houtepen Algemeen

WELBERG - Gemeenteraadslid Boy Sluiters van de fractie van de Volkspartij heeft schriftelijk vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over de status van de aanleg van een hondenspeelveld in Welberg.

De Dorpsraad heeft plannen ontwikkeld om op een strook grond naast de begraafplaats van de voormalige Corneliuskerk achter de woningen aan de Corneliusstraat en Laurentiusdijk een hondenspeelveld aan te leggen.

Stroef

"Het overleg met aangrenzende bewoners verloopt stroef", aldus Boy Sluiters. "Een door de gemeente Steenbergen opgestart mediationtraject heeft tot op heden geen voor alle partijen bevredigend resultaat opgeleverd. Er is onder meer onduidelijkheid over een bosje dat aangelegd zou worden tussen het hondenspeelveld en de woningen om overlast te voorkomen."

Het hondenspeelveld is opgenomen in de lijst van projecten waarvoor een gemeentelijke bijdrage uit het Initiatievenfonds is aangevraagd en aangemeld als een project bij de vereniging Kleine Kernen.

Asbest

De fractie van de Volkspartij vraagt het college om duidelijkheid te scheppen over de vraag of de aanleg is toegestaan op grond van de bestemming. Daarnaast vraagt de fractie opheldering over het feit dat de grond als gevolg van branden van een voormalige koeienstal op die locatie in het verleden nog besmet is met asbest dat daarbij is vrijgekomen. Tevens wil de Volkspartij weten wat de status is van de gesprekken met de mediator en wie na de aanleg van het hondenspeelveld daarvoor verantwoordelijk is.

Het college heeft normaal vier weken de tijd om de vragen te beantwoorden. De Volkspartij houdt er rekening mee dat als gevolg van het vele werk dat op burgemeester en wethouders alsmede de ambtenaren is afgekomen als gevolg van de coronacrisis, het beantwoorden van de vragen iets langer kan duren.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief