Afbeelding
Foto: Politie

Woning Esdoornstraat dicht na aantreffen hennepkwekerij

Door: Peter Houtepen Algemeen

STEENBERGEN - Burgemeester Ruud van den Belt heeft donderdag een woning aan de Esdoornstraat in Steenbergen voor de duur van twee maanden laten sluiten. In de woning werd in maart door de politie een hennepkwekerij met 328 planten aangetroffen. 

"Hennepkwekerijen gaan altijd gepaard met een groot gevaar op brand", aldus de burgemeester. "Bovendien trekken hennepkwekerijen criminaliteit aan. Dit is onacceptabel. Om de openbare orde en rust in de omgeving te herstellen, wordt de woning op basis van het nieuwe regionale Damoclesbeleid gesloten.''

Hij vervolgt: "Ook in deze coronatijd is het belangrijk om je ogen en oren goed open te houden, samen hebben we de opgave om onze omgeving veilig te houden." Het coronavirus heeft ook grote gevolgen voor de gemeente Steenbergen. Van den Belt: "Toch zorgen we ervoor dat onze wettelijke taak en de samenwerking met de politie rondom bijvoorbeeld ondermijning daarnaast gewoon doorloopt."

Het nieuwe regionale Damoclesbeleid is verscherpt ten opzichte van het vorige beleid. Zo worden woningen voortaan direct voor de duur van twee maanden gesloten indien er hennepkweek plaatsvindt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief