Afbeelding

Wachtpost 13: Speel met ons het Taptoe signaal tijdens dodenherdenking

Door: Remko Vermunt Algemeen

STEENBERGEN - Wachtpost 13, een gelegenheidsharmonie die muziek maakt voor 75 jaar bevrijding Brabantse Wal, roept alle trompettisten van de gemeenten Steenbergen, Woensdrecht en Bergen op Zoom op om gezamenlijk het Taptoe signaal te spelen tijdens de dodenherdenking op 4 mei.

Peet Bakx, voorzitter van de harmonie, doet die oproep via Facebook en volgt daarin de oproep van de Nationale Dodenherdenking. De herdenking van 4 mei op de Dam in Amsterdam gaat dit jaar in aangepaste vorm door. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima leggen, in aanwezigheid van alleen minister-president Mark Rutte, burgemeester Femke Halsema van Amsterdam en voorzitter Gerdi Verbeet van het Nationaal Comité, een krans bij het Nationaal Monument. Het publiek wordt opgeroepen de herdenking thuis via de televisie of online te volgen en niet naar de Dam te komen in verband met de geldende coronamaatregelen.

Zoals ieder jaar wordt tijdens de Nationale Herdenking wel om 19.58 uur het signaal Taptoe geblazen, gevolgd door twee minuten stilte om 20.00 uur. "Het Nationaal Comité roept alle blazers van Nederland op het Taptoe signaal mee te spelen vanuit huis." Die oproep wordt dus ondersteund door de gelegenheidsharmonie. "Als voorzitter roep ik alle trompettisten op om aan deze speciale dodenherdenking mee te werken. Uiteraard is iedere trompettist uit Steenbergen en uit de verdere regio ook uitgenodigd, zodat we een groot Taptoe signaal kunnen vormen", aldus Peet Bakx.

Om 20.00 uur wordt twee minuten stilte gehouden en na de twee minuten klinkt het Wilhelmus. "Het Nationaal Comité nodigt iedereen uit om thuis mee te zingen."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief