Minister Ollongren ontvangt de profielschets uit handen van Suzanne Otters, vice voorzitter van Provinciale Staten en voorzitter van de vertrouwenscommissie.
Minister Ollongren ontvangt de profielschets uit handen van Suzanne Otters, vice voorzitter van Provinciale Staten en voorzitter van de vertrouwenscommissie. Foto: Marc Bolsius

Minister neemt profielschets commissaris van de Koning in ontvangst

Door: Peter Houtepen Politiek

STEENBERGEN - Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren heeft woensdagmiddag op het provinciehuis in Den Bosch de profielschets voor de functie van commissaris van de Koning in ontvangst genomen. Met ingang van donderdag staat de vacature voor de functie open.

De profielschets is de afgelopen weken in samenwerking met veel betrokkenen opgesteld. Zo gaven zo'n 1.300 Brabanders hun mening via internet, kwamen meer dan 60 relaties naar het provinciehuis om mee te denken en spraken Provinciale Staten met burgemeesters en Gedeputeerde Staten. Alle input is verzameld en gebruikt voor de profielschets die er nu ligt.

De provincie Noord-Brabant is op zoek naar een nieuwe commissaris van de Koning omdat Wim van de Donk per 1 oktober een andere baan heeft. Hij heeft de functie van Rector Magnificus en voorzitter van het College van Bestuur van Tilburg University aanvaard.

De vacature is onder andere te vinden op de website van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (www.politiekeambtsdragers.nl). Kandidaten kunnen tot 14 mei solliciteren. Provinciale Staten verwachten deze zomer de naam van de nieuwe commissaris bekend te maken.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief