Afbeelding
Foto: Gemeente Steenbergen

Geen Spaans wielerfeest in Steenbergen: La Vuelta definitief niet door Nederland dit jaar

Door: Peter Houtepen Actueel

STEENBERGEN - La Vuelta Holanda heeft de start van de Ronde van Spanje 2020 moeten teruggeven aan de Spaanse organisatie van La Vuelta. De eerste drie etappes van de Ronde van Spanje zouden in Nederland worden verreden, maar dat gaat dus niet meer door. Er wordt nog bekeken of er in 2022 een Nederlandse start georganiseerd kan worden.

De derde etappe van de Ronde van Spanje zou aanvankelijk op zondag 16 augustus van dit jaar door West-Brabant trekken, waaronder voor een deel door de gemeente Steenbergen. Omdat vanwege de coronamaatregelen de start van Tour de France vooralsnog doorgeschoven is naar 29 augustus, gooit dit roet in het eten van de Vuelta. Die stond gepland van 14 augustus tot en met 6 september en moet daarom uitwijken naar het najaar.

Technisch

"Het verplaatsen van de drie etappes van augustus naar het najaar blijkt technisch onhaalbaar vanwege de beschikbaarheid van accommodaties en het parcours in die periode", heeft La Vuelta Holanda woensdag laten weten. "Naast de organisatorische barrières, achten de projectorganisatie en de publieke partners het niet wenselijk om - in de grote onzekerheid die er heerst rond de situatie van het coronavirus - te koersen op een publieksevenement in het najaar."

De organisatie gaat met de publieke en private partners de mogelijkheid van een start in 2022 onderzoeken en afwegen ten opzichte van afgelasten.

Uitsluitsel

Of La Vuelta in 2022 in Nederland start, wordt de komende tijd uitgezocht. De organisatie van La Vuelta heeft aangegeven dat uitsluitsel in het eerste kwartaal van 2021 op tijd is. Een start in Nederland in 2021 was al geen mogelijkheid meer, omdat de Vuelta dan in Spanje zelf van start gaat. Dat was al eerder vastgelegd. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief