Afbeelding
Foto: Jeroen van Eijndhoven/Beeld Werkt

Aantal sterfgevallen door coronavirus in gemeente Steenbergen gestegen naar 12

Door: Peter Houtepen Algemeen

STEENBERGEN - Het aantal sterfgevallen als gevolg van het coronavirus is in de gemeente Steenbergen gestegen naar 12 personen. Dat blijkt uit de cijfers die het Rijksinstituut voor Gezondheid en Milieu (RIVM) vrijdag heeft gepubliceerd. Lange tijd bedroeg het sterftecijfer in de gemeente 11.

Uit de cijfers blijkt verder dat tot dusver 78 mensen uit de gemeente Steenbergen positief getest zijn op het coronavirus; 13 van hen zijn opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. 

Landelijk zijn er nu 42.093 personen positief getest op het virus en dat zijn er 319 meer dan donderdag. In totaal zijn er 10.592 mensen opgenomen (geweest) in het ziekenhuis, en er zijn nu 5.359 mensen in Nederland overleden aan het virus. In de afgelopen 24 uur zijn er 71 nieuwe sterfgevallen bij het RIVM gemeld.

Het instituut wijst er op dat het werkelijke aantal besmettingen met het coronavirus hoger ligt. Dat komt omdat niet iedereen met een mogelijke besmetting getest wordt. 

In West-Brabant kent de gemeente Breda de meeste sterfgevallen door het coronavirus: 59. Daarna volgt Etten-Leur met 27, Roosendaal met 19, Steenbergen met 12, Bergen op Zoom, Rucphen en Zundert met 9, Moerdijk met 8, Woensdrecht met 7 en Halderberge met 6 overleden personen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief