Foto: Akkermans Leisure & Golf

Akkermans Leisure & Golf gaat crisis te lijf met nieuwe attractie

DE HEEN - Robbert en Jeroen Akkermans hebben - nu het langverwachte jawoord van de overheid er is gekomen - met de Treasure Island Adventure Golf een gloednieuwe en veilige attractie in gebruik genomen bij Akkermans Leisure & Golf in De Heen. 


De nieuwe baan lag al wekenlang klaar voor gebruik. Een officiële opening moest worden afgeblazen vanwege de coronacrisis, maar het startschot heeft nu toch echt geklonken. De ondernemers hopen vanaf nu veel gezinnen naar de De Heen te trekken. De adventure golfbaan moet de verliezen die het bedrijf leidt vanwege de coronamaatregelen een halt toe gaan roepen.

Trend

Adventure golfbanen zijn dé trend in Europa als het over familie-uitjes gaat. Internationaal gezien staan deze banen al flink op de kaart. Door in Nederland als een van de eersten met een kwaliteitsbaan te komen, verwachten de broers Akkermans ook hier een trend op gang te brengen. Afgelopen winter werd er een flinke investering gedaan en schakelde Akkermans Leisure & Golf een gespecialiseerd bedrijf in om de baan aan te leggen.

Waterval

De vergelijking met minigolf is snel gemaakt, maar met vijftien avontuurlijke holes verstopt in een overweldigende setting van piraten, weelderige beplanting, rots- en waterpartijen, een écht piratenschip en een donkere grot waar een waterval vanaf klatert, is adventure golf veel meer dan dat. Bovendien zijn de holes soms wel 20 meter lang, waar mini golfbanen doorgaans 4 meter lang zijn.

Vlot

Adventure golf lijkt met bunkers, water en hoogteverschillen in de baan meer op een echte golfbaan, maar dan in het klein. Er is ook veel beleving in de baan zoals een oversteek met een vlot. Iedere hole maakt weer nieuwsgierig naar de volgende. Daarbij is de omgeving zo aangekleed dat spelers zich in een piratenavontuur wanen en jong en oud zich er ook zonder het spel goed kunnen vermaken.

Afstand

Het spel wordt gespeeld in de buitenlucht, waar het door de ruimtelijke opzet gemakkelijk is om afstand tot andere spelers te houden. Bovendien houdt het team van Akkermans alle materialen en contactpunten in de baan perfect schoon. Een verantwoord uitje dus, dat in deze tijd voor de nodige veilige ontspanning kan zorgen en waarmee het recreatiebedrijf de crisis het hoofd wil bieden.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief