Foto: Will Rombouts

Zwembaden Aquadintel en De Meermin gefaseerd open op 2 juni

DINTELOORD/STEENBERGEN - De gemeentelijke zwembaden Aquadintel in Dinteloord en De Meermin in Steenbergen gaan gefaseerd open. Dat laat de gemeente Steenbergen weten. 


Op dinsdag 2 juni gaan de baden open voor zwemlessen voor kinderen en zwemactiviteiten voor volwassenen. Als dit goed verloopt, gaan de baden later in het seizoen open voor recreatief zwemmen.

Belangrijk

Badmeester Leo Holierhoek van zwembad De Meermin: "We starten met de zwemlessen, omdat we het heel belangrijk vinden dat kinderen de mogelijkheid krijgen te leren zwemmen. Maar ik ben ook blij dat we voor volwassenen een aantal zwemactiviteiten kunnen bieden."

Bewaken

Badmeester Stefan van der Pluijm van Aquadintel vult aan: "Een ander argument voor deze gefaseerde aanpak is, dat we de veiligheid beter kunnen bewaken, omdat we weten hoeveel deelnemers er in de lessen zijn. Het wordt voor ons allemaal wennen met de maatregelen die we moeten nemen. Het gaat ons alleen lukken als iedereen zich aan de instructies houdt. Terwijl de lessen van start gaan, bereiden we ons intussen voor op het openstellen van de baden voor recreatief zwemmen later dit seizoen."

Getoetst

Volgens wethouder Esther Prent zijn alle richtlijnen van de zwembranche en de noodverordening van de veiligheidsregio zorgvuldig getoetst en is in goed in overleg met de badmeesters voor een veilige en verantwoorde aanpak gekozen. "Ik ben blij met de inzet van de badmeesters, die echt heel hard werken aan de voorbereiding voor de opening. Ook ik wil alle bezoekers echt op het hart drukken alle aanwijzingen van de medewerkers van de zwembaden op te volgen. We kunnen het zwemmen alleen met elkaar mogelijk maken."

Zwemlessen

De volgende lessen worden vanaf dinsdag 2 juni aangeboden:

Jeugd in beide zwembaden:

-Diploma A, B en C

-Zwemvaardigheid 1, 2, 3 en 4

-Snorkelen

Jeugd in De Meermin:

-Waterpolo en plankspringen

Volwassenen (bij voldoende animo):

-Trimzwemmen in beide baden

-Ochtendzwemmen in beide baden (onder voorbehoud)

-Avondzwemmen in Aquadintel (onder voorbehoud)

-Aquasport in Aquadintel

Inschrijven

Vanaf vrijdagochtend 15 mei is het mogelijk in te schrijven voor zwemles via de websites: www.zwembadaquadintel.nl en www.zwembaddemeermin.nl

Over de tarieven, kaart en abonnementenverkoop wordt volgende week meer duidelijkheid verwacht. Dit wordt via de website en Facebook van de zwembaden bekendgemaakt.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief