Foto: Samen in de Regio

Lasagne, kip met krieltjes, rode kool en stoofvlees: Lekker hoor!

STEENBERGEN - Romige lasagne, kruidige kip met krieltjes, rode kool en stoofvlees. Dat was het menu afgelopen week van de maaltijdenservice die dankzij een gezamenlijk initiatief draait in onder andere de gemeente Steenbergen.


Het begon allemaal toen een bedrijfsrestaurant, dat aangesloten is bij een grote werkgever, vanwege de corona-uitbraak zijn deuren noodgedwongen moest sluiten. Zuur voor de kok van het restaurant, die niets liever doet dan koken. Sinds begin deze maand doet hij dat voor heel de regio Bergen op Zoom, inclusief Steenbergen. 

Bestemming

Elke werkdag worden er 400 gratis maaltijden bereid, die hun bestemming vinden bij personeel in de zorg. Wel zo heerlijk en gemakkelijk na een lange werkdag. Daarnaast zijn de maaltijden voor kwetsbare ouderen en gezinnen die het in deze tijd wat moeilijker hebben, een heel welkom extraatje. Die doelgroep staat weer op het netvlies van het netwerkverband Samen in de Regio. Zij hebben goede contacten met de diverse welzijnsinstellingen in het gebied, die op hun beurt de gezinnen in beeld hebben die in deze tijd wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken, bijvoorbeeld door het verlies van een baan of tijdelijk omzetverlies van het eigen bedrijf. 

Verdeeld

Met alleen maaltijden bereiden was men er nog niet, want ze moesten ook nog op de juiste plek en goed gekoeld rondgebracht worden. Twee partners uit het netwerk van Samen in de Regio hebben deze taak op zich genomen. Nadat de maaltijden zijn afgeleverd, worden die vanuit de organisaties verder verdeeld. Onder andere bij de locaties van tanteLouise. En zo was de cirkel rond!

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief