Afbeelding

Vier gevallen van cybercrime in Steenbergen in 2019

Door: Peter Houtepen Algemeen

STEENBERGEN - In de gemeente Steenbergen zijn vorig jaar vier cybercrime-delicten geregistreerd. Dat blijkt uit een onderzoek van Dutch-Tech Magazine. 

Digitale criminaliteit, ook wel bekend als cybercrime, is actueler dan ooit tevoren. "Dagelijks richten internetcriminelen schade aan door computers, mobiele telefoons en andere systemen; te manipuleren en te hacken voor hun eigen gewin", stelt Dutch-Tech.

Internetdelicten

De afgelopen acht jaar zijn 22.575 cybercrime-misdrijven genoteerd. Dit komt neer op gemiddeld 2.821 delicten per jaar, maar vooral de afgelopen jaren is dat aantal flink toegenomen. Vorig jaar werden er zelfs 4.700 cybercrime-misdrijven geregistreerd. Dit komt neer op gemiddeld bijna 13 misdrijven per dag. Amsterdam is online - landelijk gezien - het minst veilig; hier werden in totaal 300 internet delicten geregistreerd.

Noord-Brabant

In de provincie Noord-Brabant zijn in 2019 in totaal 547 cybercrime-delicten geregistreerd. Ten opzichte van 2018 (271 delicten) is hiermee sprake van een stijging van 101,9 procent. De gemeente in Noord-Brabant met de meeste cybercrime-delicten is Tilburg met 130 gevallen. Steenbergen scoort dan ook erg goed met 'slechts' vier gevallen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief