Marc van Loon is blij weer open te kunnen gaan en zijn gasten te kunnen bedienen.
Marc van Loon is blij weer open te kunnen gaan en zijn gasten te kunnen bedienen. (Foto: Claudia Koole)

Brasserie Puur was tijdelijk PUUR voor thuis

STEENBERGEN - Er wordt een behoorlijk beroep gedaan op de creativiteit van ondernemers in coronatijd. Horeca en restaurants weten hier veel van inmiddels en zetten alle zeilen bij. Brasserie Puur in Steenbergen zette een lijn voort die normaliter alleen in tijden van Kerstmis gold.


"We missen onze gasten enorm", zegt Marc van Loon van Brasserie Puur in Steenbergen. "Via onze bezorgservice hebben we nog wel contact met veel van onze gasten, maar het is toch een moeilijke tijd, want als gastronomie en gastvrijheid zo diep in je DNA zit, dan is het erg moeilijk om voor langere tijd geen gasten te mogen ontvangen en te verwennen."

Creatief

Toen de sluiting van horeca bekend werd, moest er worden omgeschakeld. Van Loon: "De afgelopen periode heb ik ervaren als een rollercoaster. Ineens wordt alles je afgenomen en heerst er veel onzekerheid. Maar in bijzondere situaties wordt je creatief." Die creativiteit uit zich op een manier die alleen in een periode van kersttijd bestond.

Thuis

De naam veranderde tijdelijk mee van Brasserie Puur naar PUUR voor thuis, want afhaal en bezorging werd toegestaan. "Vanwege de sluiting hebben wij PUUR voor thuis opgezet.Dit deden we al elf  jaar, maar dan alleen met kerst. We zijn wekelijks menu's gaan samenstellen zodat er ook wisseling in de keuze was voor onze gasten. Maar ook inspelen op bijvoorbeeld Pasen door middel van een brunch en met het mooie weer barbecueboxen gaan samenstellen."

Kosten

Veel horecabedrijven konden een beroep doen op nieuwe regelingen bij gemeente en de rijksoverheid. “Zeker zijn we gesteund door de overheid en de gemeente”, vertelt Marc van Loon. “Maar feitelijk gezien is het een pleister op de wond gelet op alle lopende kosten die toch gewoon doorgaan.” Een nieuwe periode is in aantocht. De zaak mag weer open, maar met restricties. “Yes, we mogen weer!”, uit de eigenaar van Brasserie Puur enthousiast. "Hetzij in aangepaste vorm. We hopen dat iedereen zijn gezonde verstand gebruikt en zich houdt aan de richtlijnen."

Maatregelen

Het gezonde verstand is een kwestie van vertrouwen bij de gasten. De richtlijnen zijn alvast opgesteld en betreft een lijst. Marc van Loon somt het op: "De maatregelen die wij treffen zijn voor zowel terras als binnen. De tafels staan 1,5 meter uit elkaar op het terras als in beide restaurants. Voor alle gasten betreft een triage check voor het terras en ook voor beide restaurants. Gasten dienen tevoren te reserveren via onze website of door te bellen. Via het reserveringsysteem is ook de vragenlijst te bekijken. Er zijn desinfectiezuilen bij binnenkomst van de brasserie en het restaurant. Dit geldt ook voor terrasplaatsen waar desinfectie op elke tafel staat. Elke tafel wordt steeds gedesinfecteerd door alcoholspray alvorens nieuwe gasten plaatsnemen. Dit gebeurt ook bij de menukaarten, die steeds opnieuw worden gedesinfecteerd. Er zijn looproutes voor het werkend bedieningspersoneel. Door middel van aanduidingen met pijlen zijn er looproutes op het terras, binnen en naar de toiletten. Er zijn aanduidingen met de regels op ons terras en in beide restaurants."

De binnenstad van Steenbergen wordt op deze manier weer een stukje bereikbaar om buiten de deur te gaan eten en PUUR voor thuis kan weer terug naar Brasserie Puur & Restaurant in de Oude Stempel.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES