Bakker en ondernemer Bastiën van Rosendaal van Het Bakhuys in Steenbergen.
Bakker en ondernemer Bastiën van Rosendaal van Het Bakhuys in Steenbergen. Foto: Claudia Koole

Het Bakhuys is mee gaan bewegen met de ontwikkelingen

Door: Claudia Koole Algemeen

STEENBERGEN - Ieder bedrijf ervaart het zijne in coronatijd. Bij Het Bakhuys in Steenbergen viel er in eerste instantie een grote klap te verwerken, maar aangezien ze tot de vitale sector behoren, mochten ze openblijven. Dat vraagt de nodige aanpassingen op meerdere vlakken. 

“Wij hebben veel horecaklanten. Dat was in eerste instantie wel een klap en we missen een stuk omzet, maar ik heb veel meer te doen met de horeca die letterlijk heel hun omzet zag wegvallen. Aan de andere kant hebben we een heel drukke Koningsdag en Moederdag gehad, omdat zoveel mensen thuis zijn gebleven.” Bastiën van Rosendaal is bakker en ondernemer bij Het Bakhuys. De coronatijd dwong hem anders te gaan ondernemen en dat is gelukt.

Proeven

“Naast de desinfectie, wat betekent zoveel mogelijk met pin betalen of vooraf via de webshop, schermen in de winkel en maximaal vier klanten per winkel om de 1,5 meter te handhaven, zijn al onze producten nu voorverpakt”, laat hij weten. “We mogen helaas niets meer laten proeven. Dat laatste vinden we erg jammer, want daarmee probeer je juist dat stukje beleving mee te geven.”

Bezorging

Hoewel de winkel open mocht blijven, was het niet vanzelfsprekend dat klanten zouden blijven komen. “We hebben direct besloten gratis te gaan bezorgen. Als klanten niet naar ons kunnen komen, komen wij naar hun. We zijn een professioneel bedrijf. Door direct in te spelen op alle maatregelen, laat je zien dat we het serieus nemen. Wij denken dat met name deze combinatie ervoor heeft gezorgd dat onze winkelomzet stabiel is gebleven. Onze webshop www.hetbakhuys.com bestond al, maar heeft afgelopen maanden een enorme groei doorgemaakt.”

Vertrouwen 

De dankbaarheid is groot dat mensen Het Bakhuys blijven bezoeken en de vastgestelde regels hierbij respecteren. “Dat geeft ons een goed gevoel en vertrouwen. De wereld zal er anders uitzien na corona. Ik hoop dat klanten het lokaal shoppen blijven waarderen, waardoor centra en winkels kunnen voortbestaan. Er zal veel meer via onze webshop besteld gaan worden. Wij verwachten, door in te blijven spelen op alle ontwikkelingen, dat wij de omzet komend jaar kunnen vasthouden.” Om het vertrouwen en klanten van dienst blijven zijn samen te laten gaan zegt Van Rosendaal: “Ik vind dat wij als Nederlanders verstandig met de hele situatie om gaan. Gecontroleerd komt Nederland langzaam weer tot leven. Ik denk, als wij verstandig blijven, dat het ook moet kunnen om langzaam weer tot leven te komen. Wij van Het Bakhuys geven aan: mag, kan of wil je niet, dan komen wij naar u. In alle andere gevallen bent u van harte welkom. Blijf gezond en respecteer de regels.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief