Afbeelding
Foto: Shutterstock

Rijbaan op de Markt in Steenbergen mag ook gebruikt worden als terras

Door: Peter Houtepen Algemeen

STEENBERGEN - De gemeente gaat de komende dagen werken aan een complete openstelling van de Markt in Steenbergen als terras. Dat wil zeggen dat de gehele Markt, inclusief rijbaan, gebruikt gaat worden als terras. 

De gemeente Steenbergen heeft de afgelopen weken intensief contact gehad met de horeca-ondernemers in alle kernen van Steenbergen om te inventariseren of er een wens bestaat voor het verruimen van de terrassen. In totaal hebben 22 ondernemers aangegeven behoefte te hebben aan die extra ruimte. 

Pinkstermaandag

Op pinkstermaandag 1 juni vanaf 12.00 uur mogen de terrassen weer open. Daarbij moeten de ondernemers en hun gasten zich wel houden aan de regels van onder andere 1,5 meter afstand van elkaar, met uitzondering van gezinnen. De verruiming van de omvang van de terrassen loopt in principe tot 1 oktober van dit jaar.

De gemeente streeft ook naar het aanbieden van gemeenschappelijke terrassen in elke kern aan de horeca-ondernemers, zoals bijvoorbeeld de Markt in Steenbergen en de Westvoorstraat (bij het water) in Dinteloord. Hiervoor is nog weinig belangstelling, aangezien ondernemers eerst willen zien hoe het op de eigen locatie gaat met de 1,5 meter economie. De gemeente gaat zich hier al wel op voorbereiden.

Eerst gaat de gemeente Steenbergen dus werken aan een complete openstelling van de Markt als terras. Een vereiste hiervoor is wel een goede samenwerking en afstemming met de ondernemers van de bestaande terrassen op de Markt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief