Afbeelding

Opnieuw arrestatie rondom verdwijning en dood van Belgische loodgieter

Door: Peter Houtepen Politie

STEENBERGEN - In het onderzoek naar de verdwijning en gewelddadige dood van de Belgische loodgieter Johan van der Heyden is opnieuw een arrestatie verricht. Een 42-jarige vrouw uit Bergen op Zoom is dinsdagmorgen met toestemming van de officier van justitie aangehouden. Zij wordt verdacht van diefstal met geweld, afpersing, opzettelijke vrijheidsberoving en gijzeling.

Johan van der Heyden (57) verliet op zondag 2 juni 2019 omstreeks 20.30 uur zijn woning in het Belgische Lint. Sindsdien werd niets meer van hem vernomen. Een rechercheteam in Nederland verrichtte in samenwerking met hun Belgische collega’s uitgebreid onderzoek. Dit leidde tot zeven arrestaties. Drie verdachten, twee 40-jarige vrouwen en 31-jarige man, zitten nog steeds in voorarrest.

Geweld

De politie gaat er vanuit dat Van der Heyden door geweld om het leven is gebracht, mogelijk in Steenbergen. Een belangrijke aanwijzing was de vondst in het Rijn-Scheldekanaal, op 23 januari van dit jaar, van een speciekuip waarin door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) stoffelijke resten van de Belg werden aangetroffen.  Ook werd in verband met dit onderzoek op 11 maart door duikers een kettingzaag in het Bergsche Water gevonden. 

Het onderzoek naar de toedracht wordt voortgezet, waarbij rekening wordt gehouden met nog meer aanhoudingen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief