Afbeelding
Foto: Politie

Politie verricht nog een arrestatie in gruwelijke moordzaak Johan van der Heyden

Door: Peter Houtepen Politie

STEENBERGEN - In het onderzoek naar de verdwijning en gewelddadige dood van de Belgische loodgieter Johan van der Heyden heeft de politie donderdag opnieuw een arrestatie verricht. 

Een 23-jarige man is vanmorgen met toestemming van de officier van justitie in Middelburg aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal met geweld, afpersing, opzettelijke vrijheidsberoving en gijzeling. Voor dezelfde feiten werd dinsdag ook al een 42-jarige vrouw uit Bergen op Zoom gearresteerd. 

Onderzoek

Johan van der Heyden (57) verliet op zondag 2 juni 2019 omstreeks 20.30 uur zijn woning in het Belgische Lint. Sindsdien werd niets meer van hem vernomen. Een rechercheteam in Nederland verrichtte in samenwerking met Belgische collega’s uitgebreid onderzoek. Dit leidde uiteindelijk tot acht arrestaties. Naast de 23-jarige man en de 42-jarige vrouw die werden aangehouden, zitten drie andere verdachten, twee 40-jarige vrouwen en een 31-jarige man, nog steeds in voorarrest. 

Kettingzaag

De speurders gaan er vanuit dat Johan van der Heyden door geweld om het leven is gebracht, mogelijk in Steenbergen. Een belangrijke aanwijzing was de vondst in het Rijn-Scheldekanaal op 23 januari van dit jaar van een speciekuip waarin door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) stoffelijke resten van de Belg werden aangetroffen. Ook werd in verband met dit onderzoek op 11 maart door duikers een kettingzaag in het Bergsche Water gevonden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief