Foto: Stichting Kinderpostzegels

Kinderpostzegels dit jaar in teken van jarige Nijntje

STEENBERGEN - Dit jaar staan de kinderpostzegels in het teken van Nijntje. Dat heeft de Stichting Kinderpostzegels bekendgemaakt. Het konijntje, in 1955 getekend door Dick Bruna, is 65 jaar geworden. Al 65 jaar verovert het konijntje vele kinderharten en genieten diverse generaties van de prentenboeken en verhalen van het konijn.


Sinds de oprichting van de stichting zet Kinderpostzegels zich in voor kwetsbare kinderen die om wat voor reden dan ook in onveilige situaties terecht zijn gekomen. Ruim 90.000 kinderen in Nederland leven in een benarde thuissituatie. 

Schrijnender

Door de corona crisis is de situatie voor deze groep kinderen, die nu noodgedwongen meer thuis zijn, nog schrijnender geworden. Daarom is het thema van de Kinderpostzegelactie dit jaar ‘Geef een veilig thuis’. Met een jarige Nijntje op de vrolijke kinderpostzegels wil de stichting een warm en prettig gevoel van veiligheid aan de kinderen geven.

Richtlijnen

Op woensdag 23 september gaat de kinderpostzegelactie weer van start en kunnen basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 voor de 72ste keer verschillende producten - waaronder kinderpostzegels - verkopen. Welke vorm de verkoop gaat krijgen is Stichting Kinderpostzegels nog aan het onderzoeken. “We zijn erg blij dat de actie door kan gaan. Na uitgebreid onderzoek onder leerkrachten, ouders, kinderen en het Nederlands publiek én in goed overleg met de scholen, maken we de actie binnen de RIVM-richtlijnen veilig en vooral leuk voor de kinderen”, aldus Pascal de Smit, directeur Stichting Kinderpostzegels.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES