Foto: ARF Fotografie

'Slechts klein percentage horecabezoekers houdt zich aan de regels'

STEENBERGEN - Andere tijden, andere regels. De horeca mag sinds 1 juni weer gasten ontvangen, maar het blijkt moeilijk werken met de nieuwe regels. “Bezoekers proberen de regelgeving te ontwijken, op wat voor manier dan ook”, stelt Mark van Loon (foto), eigenaar van Brasserie Puur in Steenbergen.


Sinds 1 juni zijn terrassen weer open en mogen cafés en restaurants binnen maximaal dertig gasten ontvangen, op basis van reservering en na een checkgesprek. In alle gevallen moeten mensen anderhalve meter afstand van elkaar houden, behalve mensen die behoren tot een huishouden, en heeft iedereen een zitplaats. “De regels zijn duidelijk bekend, maar slechts een heel klein percentage bezoekers houdt zich ook aan die regels”, verzucht Mark van Loon. “Je bent soms meer politieman dan gastheer”. Het begint volgens hem al bij het reserveren. “Mensen willen gewoon met z’n zessen aan een tafel zitten. Op de vraag of ze tot één huishouden behoren, wordt gewoon met ‘ja’ geantwoord. Blijkt dat even later toch niet het geval te zijn. Wij moeten de gast vertrouwen en bijna afgaan op zijn of haar blauwe ogen, maar we zijn als horeca wél verantwoordelijk. Dat is een groot nadeel. Ik hoop echt dat er per 1 juli een verdere versoepeling komt en dat het maximale aantal mensen aan een tafel wordt opgeschaald van twee naar vier of naar zes. Mensen op het terras willen ook dat familie of vrienden gezellig kunnen aanschuiven. Het is ook heel tegenstrijdig. Mensen mogen niet bij elkaar zitten, maar wij mogen op een dag wel bij dertig gasten binnen anderhalve meter komen”.

DIGITALE KRANT





NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief




FOTOSERIES