D66 dient motie in voor prijsverlaging toegangskaartjes gemeentelijke zwembaden
Foto: Will Rombouts

D66 dient motie in voor prijsverlaging toegangskaartjes gemeentelijke zwembaden

STEENBERGEN - De fractie van D66 dient donderdagavond een motie in voor een verlaging van de prijs voor de toegangskaartjes voor de gemeentelijke zwembaden De Meermin in Steenbergen en Aquadintel in Dinteloord.


"Wij hopen dat we niet de enige indiener van de motie zijn, maar dat alle partijen van de gemeente Steenbergen meedoen", stelt Tim Huisman namens de fractie.

Maximum

De nieuwe prijs van het toegangskaartje voor het zwemseizoen 2020 is vastgesteld op 3 euro per anderhalf uur (vrij zwemmen) en 2,50 euro per uur voor banen zwemmen.

Voor De Meermin geldt vanwege de corona beperkende maatregelen een maximum aantal bezoekers per anderhalf uur van 158 personen en voor Aquadintel een maximum van 80 personen voor anderhalf uur.

Onevenredig hoog

D66 vindt de huidige prijs van het toegangskaartje onevenredig hoog ten opzichte van de eerder vastgestelde prijs, namelijk 5 euro voor een toegangskaartje voor een hele dag, en acht het niet wenselijk om een langer tijdsblok per bezoekers te hanteren omdat er dan minder mensen kunnen zwemmen.

In de motie vraagt D66 de prijs van het kaartje voor vrij zwemmen te verlagen naar 1,50 euro voor anderhalf uur, en een evenredigere prijs van het kaartje voor banen zwemmen vast te stellen. De kosten hiervoor kunnen volgens de partij gedekt worden uit het vastgestelde coronafonds.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief