Voorzitter Barbara Erdmann: 'Grofweg de helft van onze leden is weer begonnen, de andere helft kijkt liever nog even de kat uit de boom'
Voorzitter Barbara Erdmann: 'Grofweg de helft van onze leden is weer begonnen, de andere helft kijkt liever nog even de kat uit de boom' (Foto: Marion de Vos)

Muziekvereniging Volharding Steenbergen: 'Blij dat we weer aan de slag zijn'

STEENBERGEN - De komst van het coronavirus heeft heel wat impact gehad op Muziekvereniging Volharding Steenbergen. Van de ene op de andere dag moest er worden gestopt met de repetities. Sinds kort mag er weer worden samengespeeld. Voorzitter Barbara Erdmann vertelt over het ‘nieuwe’ repeteren.


“Het heeft best een beetje stilgelegen voor we het groene licht kregen”, zegt ze. “Met inachtneming van het protocol van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO) zijn de slagwerkers op anderhalve meter van elkaar als eerste gestart. Daarna zijn we de repetities langzaam gaan uitbreiden. We hebben de leden wel duidelijk gemaakt: ‘Het mág weer, het hóeft niet. Je moet je er echt fijn bij voelen’. Het klein orkest bijvoorbeeld telt veel ouderen. Grofweg de helft is weer begonnen, de andere helft kijkt liever nog even de kat uit de boom. Begrijpelijk”. Dat de blazers twee meter afstand van elkaar moeten houden, heeft volgens Barbara Erdmann zo zijn voordelen. “Je kunt je niet meer verschuilen, haha. Maak je een foutje, dan wordt je meteen met je neus op de feiten gedrukt. Maar na elf weken zonder repetities waren de dirigenten best tevreden”. Per 1 juli mogen er meer dan dertig personen in een ruimte. Toch zal de zaal volgens haar te klein zijn om iedereen te herbergen. "Wat dat betreft wacht ons nog een flinke uitdaging. Er wordt dan ook al flink gebrainstormd over hoe daar straks mee om te gaan. We zijn echter blij dat we weer aan de slag zijn”.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES