Afbeelding
Foto: Gemeente Steenbergen

Koninklijke onderscheidingen met ruim twee maanden vertraging uitgereikt

Door: Peter Houtepen Algemeen

STEENBERGEN - Met een vertraging van ruim twee maanden heeft burgemeester Ruud van den Belt vrijdag de drie koninklijke onderscheidingen uitgereikt ter gelegenheid van de lintjesregen van dit jaar.

Vanwege de corona beperkende maatregelen kon de lintjesregen op 24 april ter gelegenheid van Koningsdag niet doorgaan in de gebruikelijke vorm. De drie gedecoreerden in de gemeente Steenbergen werden daarom door de burrgemeester gebeld met de mededeling dat zij een koninklijke onderscheiding hadden verdiend en dat deze op een later tijdstip daadwerkelijk uitgereikt zou worden. Wel ontvingen Dirk Dekkers, Piet van Schilt en Jo Wezenbeek die dag een felicitatiebrief en een bos bloemen aan de deur.

Beurtelings

Door de versoepelde maatregelen met betrekking tot corona konden de onderscheidingen vrijdag wel uitgereikt worden op het gemeentehuis, hoewel ook dit nog steeds op een alternatieve manier moest. Beurtelings werden de gedecoreerden en hun genodigden ontvangen door de burgemeester om de geldende voorschriften te kunnen waarborgen.

Dirk Dekkers (76) uit Steenbergen, Piet van Schilt (65) uit Nieuw-Vossemeer (maar inmiddels woonachtig in Bergen op Zoom) en Jo Wezenbeek (73) uit Kruisland werden op 24 april benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Duiven

Dirk Dekkers  zet zich al sinds 1979 actief en zeer intensief als vrijwilliger in voor (aanvankelijk) de vogelsport, en - met een onderbreking van tien jaar - sinds 2004 voor de duivensport. Hij besteedt vele uren aan bestuurstaken in meerdere aan de duivensport gerelateerde organisaties en is zelf ook een fervent duivenmelker.

Kerk

Piet van Schilt zet zich al vele jaren geheel vrijwillig en op intensieve wijze in voor het maatschappelijk belang. Hij was onder andere betrokken bij de oprichting van de Sint Annaparochie. Als gemachtigd vice-voorzitter gaf hij richting aan het moeilijke proces van de noodzakelijke sluiting van drie parochiekerken in de gemeente. 

Daarnaast heeft hij zich gedurende 16 jaar verdienstelijk gemaakt voor voetbalvereniging NVS in Nieuw-Vossemeer en als bestuurslid van de Stichting Fancy Fair Nieuw-Vossemeer.

Senioren

Jo Wezenbeek heeft zich onder andere vele jaren ingezet als vrijwilliger voor de Woonvoorziening voor Senioren Kruisland, het vroegere Pluspunt. Verder is ze 'ongevraagd' taxichauffeur voor de KBO-afdeling in Kruisland, en actief bij bouwclub De Begienurs.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief