Afbeelding
Foto: Bianca Botzen

Italië wordt af en toe Nederlandse kust voor Bianca Botzen en haar gezin

Door: Peter Houtepen Algemeen

DINTELOORD - Bianca Botzen uit Dinteloord had samen met haar man Karel en de tweeling Laurens en Loukas van 9 jaar in mei aan de Bloemenrivièra in Italië willen zijn. Totdat corona roet in het eten gooide. Ook in Italië, dat zeer zwaar getroffen werd met de gevolgen daarvan. 

"Dat was een flinke streep door de rekening", vertelt de 49-jarige Bianca. "Mede vanwege het feit dat ik nu een half jaartje stabiel ben door immuuntherapie vanwege behandeling aan longkanker." De ziekte stak de kop op in februari 2016. "Na chemo's ben ik een tijdje schoon geweest, maar na een jaar was de ziekte terug. ik ben nu ongeneeslijk ziek en de prognose is ongewis."

Bucketlist

De Bloemenrivièra stond hoog op haar bucketlist. "We hadden een financiële meevaller, dus hadden we gelijk geboekt. Dichtbij het strand in een goedkoop appartementje. Maar we hebben alles geannuleerd en nu durven we sowieso dit jaar niet meer te gaan in verband met corona. Stel je voor dat het weer losbreekt in Italië. Ik vind het te gevaarlijk. Ik kan zelf wel 1,5 meter afstand houden, maar anderen hebben daar misschien maling aan."

Kust

Waarschijnlijk komen Bianca, haar man en kinderen dit jaar niet verder dan af en toe de Nederlandse kust. "Eigenlijk doen we dat al hoor. Af en toe gaan we bijvoorbeeld naar de Brouwersdam. Want een vakantie in eigen land of buitenland is in het hoogseizoen financieel gewoon niet te doen voor ons."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief