Het stadspark van Steenbergen gaat op de schop
In het park bevindt zich onder andere het Guy Gibson Propellormonument.
In het park bevindt zich onder andere het Guy Gibson Propellormonument. (Archieffoto: Claudia Koole)

Het stadspark van Steenbergen gaat op de schop

STEENBERGEN - De gemeente gaat deze zomer aan de slag met het verzamelen van ideeën voor de opknapbeurt van het stadspark in Steenbergen. Met het planten van een ideeënboom geeft wethouder Wilma Baartmans donderdag 23 juli de aftrap voor de zogeheten parksessies. 


Het stadspark in Steenbergen is één van de drie resterende delen van de oude Vestingstad Steenbergen en toe aan een opknapbeurt. Daarom wordt deze zomer begonnen met het ophalen van ideeën voor een ontwerp.

Voorzieningen

In de zomervakantie vraagt de gemeente aan inwoners om langs te komen in het stadspark en hun ideeën voor de (her)inrichting van dit oude Ravelijn te delen. Inwoners wordt gevraagd welke voorzieningen zij graag zien in het vernieuwde stadspark. Aan de hand van voorbeelden wordt ook gevraagd welke stijl/sfeer ze het beste vinden passen bij het park, om daarna gericht aan de slag te gaan met een ontwerpvoorstel.

Inwoners die mee willen denken zijn op de volgende momenten - met inachtneming van de coronaregels - welkom om met medewerkers van de gemeente Steenbergen in gesprek te gaan.

Donderdag 23 juli: 11.00-15.00 uur

Zaterdag 1 augustus: 10.00-12.00 uur

Woensdag 5 augustus: 13.00-15.00 uur

Donderdag 13 augustus: 10.00- 12.00 uur

Vrijdag 21 augustus: 13.00-15.00 uur

Maandag 24 augustus: 13.00- 15.00 uur

Online

Wie niet in de gelegenheid is om op deze momenten in het park aanwezig te zijn, kan vanaf 10 augustus een online vragenlijst invullen via ‘Ikpraatmee’, die ook terug te vinden is op de website en sociale media van de gemeente Steenbergen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief