Bierliefhebber Carlo Baas: 'Ik ging als kind al met mijn vader mee bier halen'
Foto: Carlo Baas

Bierliefhebber Carlo Baas: 'Ik ging als kind al met mijn vader mee bier halen'

STEENBERGEN - Bij sommige mensen is de liefde voor bier al van jongs af aan ontstaan. Zo ook bij de Steenbergse Carlo Baas. "Ik ging als klein kind altijd al mee met mijn vader als hij bier ging halen", vertelt Carlo.


"Wij woonde in Oostburg in Zeeland en stapten vaak in de auto de grens over naar de bierwinkel in Kaprijke. Mijn vader was fan van Palm. Ik liep dan rond in de winkel en bekeek alle flesjes en etiketten. Later ging mijn vader met mij mee en kochten we ons eigen bier." En het biertje dat Carlo dan het allerliefste drinkt is 'by far' 1664 van Kronenbourgh uit Frankrijk. "Dat is eigenlijk een gewone pilsner, maar hij smaakt velen malen beter dat de andere pilsner bieren", vertelt hij. "Voor speciale biertjes is het elke keer wat anders wat ik lekker vind. Momenteel vind ik de Brugse Zot het lekkerste, maar ik vind vooral variatie erg belangrijk." Toch heeft Carlo wel één maatstaaf waar zijn speciaalbier aan moet voldoen. "Als ik mijn hand achter een glas heb, moet ik die door het bier heen nog kunnen zien", verklaart hij. "Hele donkere soorten vind ik niet echt lekker."

Bretagne

Het liefste drinkt Carlo zijn speciaalbiertje op vakantie in Bretagne. "Daar hebben ze namelijk heel veel soorten bier die je thuis niet kunt krijgen. Bretagne is ook bekend om zijn soorten waarbij er diversiteit aan smaken zitten", vertelt de bierliefhebber. "Britt en Lancelot zijn mijn favorieten daar. Als je dan in een klein dorpje op het terras zit, smaak het nóg beter." 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief